joi 11 noiembrie 11:39 PM

Abonare la google news

Reacția Sanitas după incendiul de la Ploieşti: „Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”


  • Federaţia Sanitas a angajaţilor din sistemul sanitar acuză politicienii că sunt autorii morali ai crizelor din spitale.
  • Reacţia sindicaliştilor vine joi după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, în urma căruia doi pacienţi au murit.

„Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienţi decedaţi, o colegă infirmieră se luptă pentru viaţa ei după ce 40% din suprafaţa corpului este arsă, alţi pacienţi transferaţi de urgenţă, distrugeri materiale. Alte victime, aceeaşi cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveţi nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care aţi ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a ţării?”, a transmis Federaţia Sanitas.


Reprezentanţii organizaţiei susţin că indiferenţa şi incompetenţa politicienilor au ucis la Institutul Matei Balş, la spitalul din Piatra Neamţ, la spitalul din Constanţa – şi lista poate continua: „Juridic, ceea ce faceţi voi se numeşte sau cel puţin complicitate la ucidere din culpă”.

„Incompetenţa voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani faţă de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investiţiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătăţile de măsură politică şi managerială cu care vă jucaţi de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliştii.

„Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conştiinţă, el nu ştie că ucide. În schimb voi, politicieni ajunşi în vârful piramidei puterii, aţi pierdut pe undeva, în drumul vostru conştiinţa pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveţi”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro