Reacția Rusiei după ce UE a anunțat noi sancțiuni în cazul Navalnîi. „Bruxellesul apasă din nou instinctiv butonul sancțiunilor”

  • Rusia și-a exprimat „dezamăgirea” față de planul Uniunii Europene de impune noi sancțiuni Moscovei în cazul Navalnîi
  • Ministerul de Externe rus consideră această mișcare una politică
  • „Bruxellesul apasă din nou instinctiv butonul sancțiunilor disfuncționale”, se arată într-o declarație a autorităților de la Moscova

Rusia și-a exprimat „dezamăgirea” față de planul Uniunii Europene de impune noi sancțiuni Moscovei cu privire la condamnarea activistului Alexei Navalnîi, relatează RT. Ministerul de Externe rus consideră această mișcare una politică și fără legătură cu încălcarea drepturilor omului.

UE a „ratat încă o oportunitate de a-și revizui… abordarea față de relațiile cu Rusia”, care se bazează în prezent pe „sancțiuni și presiuni”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, într-o declarație.

Citeste si:  Jorge Costa a plecat de la Gaz Metan Mediaș, după ce a primit o ofertă din țara natală! Oficialii clubului au anunțat cine va fi noul antrenor al echipei

„Bruxellesul apasă din nou instinctiv butonul sancțiunilor disfuncționale”, se mai arată în declarație.

Luni, diplomații de rang înalt ai UE au fost de acord să impună sancțiuni suplimentare Rusiei pentru condamnarea principalului opozant al Kremlinului. Mișcarea a fost confirmată de ministrul german de Externe, Heiko Maas, care a declarat că blocul comunitar „a decis astăzi să impună noi sancțiuni și să facă o listă cu numele vizate”. De asemenea, el a recunoscut că relațiile Uniunii cu Rusia „sunt cu siguranță la un nivel scăzut”.

Cu toate acestea, lista țintelor de la Bruxelles nu a fost încă stabilită. Șeful diplomatic al UE, Josep Borrell, a fost însărcinat cu întocmirea unei astfel de liste, care, potrivit lui Maas, va fi convenită în câteva zile.

Citeste si:  Un companie din Polonia a conceput o maşină electrică pentru safari

„Măsurile sfidează logica”

Aceste măsuri au atras criticile Moscovei, care a spus că acțiunea „sfidează logica” și a adăugat că este o mișcare politică, deoarece UE ia mai întâi o decizie de a impune sancțiuni și apoi „intenționează să își aleagă în mod aleatoriu țintele”.

Întreaga situație arată doar că UE este ghidată de interese politice și „nu de angajamentul, mărturisit pompos, față de drepturile omului”, a declarat ministerul rus. De asemenea, a catalogat mișcarea UE drept „interferență în treburile interne ale unui stat suveran”.

Totodată, autoritățile ruse spun că UE a cerut „ilegitim” și „absurd” cererile de eliberare a lui Navalnîi, deoarece el a fost închis pentru infracțiuni economice „în deplină conformitate cu legislația rusă”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 7 total views