Reacția Moscovei la sancțiunile UE. Rusia nu cedează în cazul dizidentului Aleksei Navalnîi

Uniunea Europeană a decis să impună sancțiuni Rusiei pentru modul în care a fost tratat opozantul Aleksei Navalnîi şi mai ales din pricina represiunii împotriva partizanilor acestuia. Reacția Moscovei nu a întârziat să apară și este una mai degrabă diplomatică.

Dacă UE vrea un conflict cu Rusia, Kremlinul nu se opune, par a spune oamenii lui Vladimir Putin.

Citeste si:  Atac cibernetic împotriva SUA. Donald Trump dă vina pe China. Reacția Beijingului

Ministerul rus de Externe, dezamăgit de UE

Ministerul rus de Externe s-a declarat dezamăgit de decizia Uniunii Europene de a sancţiona patru oficiali ruşi de rang înalt. „Decizia adoptată de Consiliul Afaceri Externe (al UE) la 22 februarie, sub un pretext alambicat pentru a pregăti noi sancţiuni ilegale şi unilaterale împotriva unor cetăţeni ruşi, este dezamăgitoare”. Acesta este singurul comentariu făcut de ruși pe marginea subiectului.

‼️ Заявление МИД России об очередных нелегитимных ограничительных мерах Европейского союза против России

Вызывает…

Publicată de Russian Foreign Ministry – МИД России pe Luni, 22 februarie 2021

Luni, miniștrii de Externe ai statelor membre UE au anunțat că vor impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali ruși de rang înalt, drept replică la arestarea opozantului Aleksei Navalnîi. Surse diplomatice susţin că vizați de sancțiuni vor fi şeful Comitetului de anchetă rus, care se ocupă de toate infracţiunile majore, directorul Direcţiei penitenciarelor, directorul Gărzii naţionale din Rusia şi procurorul general al Rusiei. Sancţiunile constau în îngheţarea activelor de pe teritoriul UE şi interdicţia de călătorie în ţările membre.

Citeste si:  Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu executare

Sursa: Gandul

 11 total views