marți 21 septembrie 5:01 PM

Abonare la google news

Reacţia lui Gheorghiţă după dosarul anunţat de DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID

Valeriu Gheorghiță în conferință de presă la Guvern. Foto: gov.ro Valeriu Gheorghiță în conferință de presă la Guvern. Foto: gov.ro


„Noi am recepţionat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin şi mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El afirmă că nu are mai multe informaţii despre dosar şi precizează că modalitatea de cumpărare a vaccinurilor a fost elaborată de Comisia Europeană.


„Am văzut şi eu astăzi în spaţiul public acest tip de informaţie, dar nu ştiu, nu am date suplimentare. Modalitatea de achiziţie la nivelul tuturor ţărilor europene se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană”, conchide Gheorghiţă.

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


Stirile.eu