3 iunie 6:30 PM

Abonare la google news

Reacţia Consiliului Concurenţei din R. Moldova la cererea publicării raportului privind piaţa petrolieră

Mai mult, instituţia precizează că persoanele responsabile care intenţionează publicarea acestui raport sunt pasibile de răspundere, inclusiv penală. Precizările vin „în contextul ultimilor declaraţii publice de învinuire a Consiliului în partea ce ţine de evoluţiile pe piaţa produselor petroliere.

Consiliul face trimitere la prevederile Legii concurenţei, potrivit cărora, informaţiile confidenţiale colectate se utilizează de Consiliul Concurenţei doar în scopul pentru care au fost obţinute şi nu pot fi divulgate decât cu consimţământul persoanei de la care au fost obţinute.

Respectiv, în partea ce ţine de multiplele solicitări de publicare a raportului de investigaţie şi emitere „grabnică” a unei decizii, Consiliu menţionează că toate acţiunile sale sunt ghidate de respectarea procedurilor şi termenelor legale. Actualmente dosarul este la etapa exercitării dreptului de apărare a părţilor. Urmare a aprobării deciziei de către Plenul Consiliului Concurenţei, aceasta va fi un act administrativ public pasibil controlului judiciar.

Mai mulţi politicieni au solicitat publicarea raportului Consiliului Concurenţei cu privire la piaţa petrolieră. Mai nou, federaţiile naţionale ale patronatelor şi sindicatelor din ramura agriculturii şi industria alimentară au solicitat ca, în termen de zece zile, să fie publicat raportul şi să fie aplicate în caz de necesitate sancţiuni faţă de companiile petroliere. În caz contrar, federaţiile îşi rezervă dreptul la pichetarea sediilor Consiliului Concurenţei şi ANRE. Potrivit acestora, majorarea în lanţ a preţurilor la carburanţi inevitabil va provoca majorarea preţurilor la mărfuri şi servicii autohtone, preponderent agroalimentare, care va diminua competitivitatea produselor producătorilor moldoveni pe piaţa internă din Republica Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul