Răzvan Raț, fost jucător în Ucraina, verdict în cazul permisului de conducere al lui Florinel Coman: „E imposibil! Băieții ăia te întreabă ce faci tu acolo”

Răzvan Raț (39 de ani), fost fundaș stânga la Șahtior Donețk, în Ucraina, a vorbit despre incidentul de natură penală în care a fost implicat Florinel Coman, atacantul în vârstă de 22 de ani al lui FCSB.

În cursul zilei de luni, Poliția Română a publicat un comunicat cu privire la Florinel Coman, căruia i-a fost făcut dosar penal pentru că a fost prins fără permis la volan și conducând cu o viteză de 165 km/h pe Autostrada Soarelui.

Florinel Coman ar fi prezentat Poliției un permis de conducere din altă țară, însă acesta nu a fost identificat în baza de date. Patronul Gigi Becali a fost cel care a dezvăluit că jucătorul ar avea un permis de conducere din Ucraina.

Citeste si:  Darren Cahill a dezvăluit de cine se teme Simona Halep la Australian Open: „Mă întreabă asta la fiecare turneu!”

Răzvan Raț, despre Florinel Coman, jucătorul lui FCSB care a fost prins fără permis valabil

Răzvan Raț a locuit vreme de zece ani în Ucraina și a explicat cum stau lucrurile din punct de vedere al permiselor de conducere și al celor de ședere. Acesta consideră că era imposibil ca Florinel Coman să obțină legal un permis de conducere în Ucraina, dacă nu a locuit acolo.

„Nu știu dacă e ceva complicat. Cât timp tu ai vrea să obții un carnet de conducere, indiferent de țară, cu siguranță băieții ăia de la permise o se te întrebe ce faci tu cu el aici. Trebuie să ai treabă cu țara respectivă.

Eu cât timp am stat în Ucraina aveam contract și aveam un permis de ședere temporar care se reînnoia la o anumită perioadă. Acel permis de ședere sau rezidență era reînnoit în baza angajatorului care prezenta un contract valabil al angajatului cu care demonstra că muncește acolo. Angajatorul, în speță clubul Șahtior, se ocupa de rezidență.

După părerea mea este imposibil (n.r. să obțină permis de conducere din altă țară dacă nu locuiește acolo). De exemplu, când am stat în Anglia, după șase luni, eu trebuia să îmi preschimb carnetul de România în cel de Anglia.

Colegii mei brazilieni (n.r. de la Șahtior) nu știu ce permise aveau. La momentul ăla, nu știu dacă era obligatoriu să ți-l schimbi, dar nu cred că e speța despre care vorbim, nu cred că are vreo legătură.

Teoretic, dacă nu a stat acolo, nu avea cum să aibă rezidență, e clară situația. Indiferent de țară, ca să poți să obții un permis de conducere e criteriu de bază să locuiești acolo, să ai rezidența în statul respectiv. Sigur că sunt și alte criterii, dar acesta e principal.

Cu siguranță nu e un lucru ușor pentru el din punct de vedere psihologic, dar eu cred că dacă a condus fără carnet trebuie să își asume. Dacă nu a avut acum, sigur nu a avut niciodată. Trebuie să își asume că a ieșit pe stradă fără carnet”, a spus Răzvan Raț, la Digi Sport.

Citeste si:  Dorian Popa a făcut o eroare inimaginabilă. De ce s-a împrumutat la bancă, deși avea bani

Sursa: ProSport

 4 total views