Răzvan Ioan Boanchiș, despre marea trădare din Judo. Analiză critică a situației de la vârful FRJ și viitorul sportului de pe tatami

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș îl critică în termeni duri pe actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, după ce acesta și-a arătat intenția de a candida pentru încă un mandat la șefia forului. Gazetarul explică că Gușă al FRJ l-a „trădat” pe fostul președinte, Marius Vizer.

Cozmin Gușă Candidează împotriva lui George Teșeleanu, vicepreședinte al FRF din 2014, care a ocupat funcția de consul onorific al României în Italia și este doctor în științe inginerești și economice.

Citeste si:  Trump, mai atent și drăgăstos după patru ani: "Prima doamnă, atât de delicată și frumoasă, și-a îndeplinit misiunea"

Răzvan Ioan Boanchiș, despre marea trădare din Judo

Jurnalistul a explicat realizările fostului președinte al FRJ, Marius Vizer, care a reușit să convingă autoritățile din Emiratele Arabe Unite să permită intonarea imnului israelian pentru un campion de judo, lucru pe care nu l-au reușit nici marii lideri ai lumii.

„Cozmin Gușă a intrat în Judo ca să fie pe lângă Vizer, dar „i-a mușcat mâna lui Vizer” (am citat din „Ziar de Cluj”). Acum, Gușă vrea încă un mandat de președinte al FRF Judo. Primul mandat l-a început frumos – „și-a fabricat un ONG, o fundație pe care ia tot felul de sponsorizări în numele FRJ, bani pe care îi cheltuie fără să spună nimănui nimic”, a scris jurnalistul într-un editorial acid publicat pe National.ro.

Citeste si:  4424 de cazuri noi de COVID și 86 de decese în ultimele 24 de ore

În contrast, Boanchiș arată că o opțiune mai bună pentru conducerea Federației de Judo ar fi George Teșeleanu.

„Lui Gușă îi place să spună că „judo e șahul sporturilor de contact”. Cu Gușă la FRJ, pentru a doua oară, judo ar putea deveni barbutul izgoniților din politică. Gușă e primul judokan cu o mare infirmitate – trădarea. Am înțeles că joacă și golf. Cred că folosește crosa pe post de topor. Nu-l va primi nimeni, dar m-ar distra să-l văd din nou în politică. (…)

Citeste si:  Antrenorul Mircea Rednic are cononavirus. Infectați sunt și secunzii tehnicianului de la Viitorul

Și împotriva cui candidează Gușă? Viitorul președinte al FR Judo se numește George Teșeleanu, doctor în științe inginerești și economice, consul în Italia, autor a șapte manuale și monografii. Cozmin al meu are doctorat, cel mult, în combinageală și intrigi”, a scris Răzvan Ioan Boanchiș.

 

Sursa: ProSport

 9 total views