luni 19 iulie 7:00 PM

Abonare la google news

Răzvan Burleanu, despre posibilitatea ca Dinamo să fie exclusă din Liga 1: „De această dată, va fi mai dificil!”


Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă după ședința Comitetului Executiv care a avut loc luni, 19 iulie, și a vorbit, printre altele, despre situația clubului Dinamo intrat în insolvență.


După un sezon în care Dinamo s-a chinuit să supraviețuiască în Liga 1, în special din punct de vedere financiar, și a reușit datorită eforturilor făcute de către suporteri, clubul din „Ștefan cel Mare” a intrat în insolvență și cel care va pune umărul la reorganizarea roș-albilor este Iuliu Mureșan, din funcția de administrator special.

Dinamo a mai trecut prin această procedură de insolvență, în urmă cu aproximativ șase ani, iar Răzvan Burleanu este de părere că de această dată va fi mai dificil pentru „câini”.

Răzvan Burleanu, despre posibilitatea ca Dinamo să fie exclusă din Liga 1, după intrarea în insolvență

În ceea ce privește posibilitatea ca echipele aflate în insolvență să nu mai fie primite în campionatul Ligii 1, Răzvan Burleanu a explicat că legislația nu permite implementarea unei astfel de interdicții.

„E o părere de rău în momentul de faţă, în primul rând faţă de angajaţii clubului, care trebuie să treacă din nou printr-o procedură de insolvenţă. De data aceasta, cred că va fi mai dificilă decât cea anterioară. (n.r. despre faptul că s-ar dori ca echipele aflate în insolvenţă să nu mai joace în Liga 1) Legislaţia naţională nu-ţi permite să iei o asemenea decizie.

Am expune Federaţia Română de Fotbal unui risc în cazul unui proces, în cazul în care clubul aflat în insolvenţă nu s-ar mai regăsi la nivelul Ligii 1. Dinamo a reuşit să treacă prin insolvenţă şi a rămas la nivelul Ligii 1”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul conferinței de presă.

Prosport.ro