miercuri 7 iulie 3:18 PM

Abonare la google news

Război total între Florin Manea și Adrian Mititelu Jr.: “Cu țăranii ăștia n-am ce să vorbesc! Sunt distrus că nu vom mai colabora”


FCU Craiova a reușit sezonul trecut promovarea în Liga 1. După 10 ani de absență de pe prima scenă fotbalistică din România oltenii au ambiții mari pentru sezonul viitor. Pentru un parcurs cât mai bun conducerea oltenilor a început reconstrucția echipei. Craiova a reușit deja câteva mutări importante dar a și ratat câteva transferuri. Un conflict neașteptat a izbucnit între impresarul Florin Manea și patronul Craiovei, Adrian Mititelu Jr., din cauza unui transfer nereușit. Război total între Florin Manea și Adrian Mititelu Jr.: “Cu țăranii ăștia n-am ce să vorbesc! Sunt distrus că nu vom mai colabora”.


Prima mutare importantă reușită de olteni după promovare a fost aducerea lui Adrian Mutu pe banca tehnică în locul lui Eugen Trică. Pentru a avea un parcurs cât mai bun în sezonul viitor de Liga 1, Craiova a demarat perioada de tranferuri.

Primele mutări ale echipei lui Mutu au fost venirile jucătorilor Pedro Machado (24 de ani) și Samuel Asamoah (27 de ani), un mijlocaș ghanez care a evoluat ultima oară în Belgia, la Sint-Truidense. Până la venirea lui Mutu pe banca tehnică, oltenii îl mai acontaseră pe Juan-Francisco Bauza (25 de ani), care a jucat sezonul trecut la Csikszereda.

Tranferul fundașului dreapta ivorian Mamadou Bagayoko a fost o nouă lovitură reușită de Craiova. Transferul a fost anunțat pe pagina de facebook a alb-albaștrilor. Ultima oară în Belgia, la Mechelen, ivorianul a fost împrumutat sezonul trecut în Serbia, la Steaua Roșie Belgrad. Acesta a mai evoluat pentru Africva Sports, Slovan Bratislava, Petrazalka, Sint-Truiden și Leuven.

Al patrulea transfer al verii pentru olteni a fost cel al fundașului central croat Dominik Kovacic (27 de ani). Născut la Zagreb, Kovacic și-a început cariera la NK Zagreb, iar ulterior a făcut pasul în Elveția, la FC Lugano. A mai jucat în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol, în Bosnia, la NK Siroki Brijeg, și în Croația, la NK Lokomotiva. Din ianuarie 2021 a făcut parte din lotul lui Costel Gâlcă la echipa Vejle, acolo unde a fost împrumutat. La echipa daneză, Kovacic a evoluat în 17 meciuri în prima jumătate a anului.

Război total între Florin Manea și Adrian Mititelu Jr.

După ce a reușit câteva mutări importante, Craiova a și ratat câteva tranferuri. Unul dintre transferurile ratate de olteni a fost cel al jucătorului Birsent Karagaren. Se pare că din cauza acestui transfer nereușit a pornit un conflict între patronul Craiovei Adrian Mititelul Jr. și impresarul Florin Manea. Mititelu l-a criticat pe Manea declarînd că nu va mai lucra cu acesta pe viitor. În replică, Florin Manea dat câteva declarații extrem de dure.

Trebuie să mai spun că îmi oferiseră un comision de 5.000 de euro pentru care sunt distrus că l-am pierdut. Îți dai seama ce sume colosale mi se ofereau. Păi, pentru 5.000 de euro nu pot să țin confidențialitate.

Eu cu FC Universitatea Craiova am vorbit doar din respect pentru Adrian Mutu, Mircea Bornescu și Marcel Pușcaș, ulterior. Dar cu Mititelu junior, cu tot respectul, nu am ce să vorbesc despre fotbal și despre transferuri. Dar, probabil, de aia a și plecat Mircea Bornescu, că sunt niște neprofesioniști.

Îmi pare rău, am vorbit frumos de el, dar dă dovadă că nu se pricepe la fotbal și eu nu l-am luat în seamă, oricum. Nu-mi doresc să lucreaz cu FC Universitatea Craiova, cu tot respectul pentru suporteri. Dar cei care conduc acolo, în primul rând, la transferul lui Karagaren, mi-au schimbat prețul de cinci ori.

Eu, de acolo, vorbesc cu Mutu, Bornescu, Pușcaș, dar cu țăranii ăștia n-am ce să vorbesc. Și de aia fotbalul românesc este unde este, că, în loc să vorbească cei care se pricep, vorbește Adrian Mititelu junior, care singurul sfat pe care poate să mi-l dea e dacă îmi iau masa potrivită la Loft sau la Nuba, atât. În rest, nu are ce sfaturi să-mi dea el mie despre fotbal. FC Universitatea Craiova, pentru mine, înseamnă Ilie Balaci, Cârțu, Ștefănescu, nume importante, nu Adrian Mititelu junior”, a declarat Florin Manea, în exclusivitate, pentru Prosport.ro.

Playsport.ro