26 septembrie 8:00 PM

Abonare la google news

Rareş Bogdan l-a învins pe omul lui Orban, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Echipa lui Cîţu a câştigat toate funcţiile cheie din partid

Conform surselor citate, Rareş Bogdan, care a candidat din nou pentru postul de prim-vicepreşedinte, a obţinut 1.107 voturi, iar contracandidatul său, Adrian Veştea, a obţinut  690 de voturi, alte 45 de voturi fiind declarate nule.

Rareş Bogdan va fi prim-vicepreşedinte pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale.

Ceilalţi trei prim-vicepreşedinţi propuşi de Florin Cîţu nu au avut contracandidat, astfel că prezenţa lor în echipa de conducere a PNL este certă.

Citeşte şi George Simion: „Nu cred că PNL este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD”

Cei trei sunt: Iulian Dumitrescu – prim-vicepreşedinte Mediu de Afaceri, Societate Civilă, Lucian Bode – prim-vicepreşedinte Strategii Politice, Gheorghe Flutur – prim-vicepreşedinte Politici Publice.

Toți membrii candidați din echipa lui Cîțu au câștigat mandatele de conducere, inclusiv  Marcel Vela – care a anunțat cu doar o zi înainte de Congres, că se alătură echipei lui Cîțu, deși iniațial era în tabăra Orban, scrie g4media.ro.

Câte voturi au obținut pretendenții la mandate în conducreea PNL:

  • Dan Vilceanu, pentru funcția de secretar general, 1743 voturi valabile, 109 nule
  • Doi vicepresedinti regionali, Gigel Stirbu (vicepreședinte Sud Vest), Ciprian Pandea (vicepreședinte Sud) – conteacandidat de Virgul Guran 123  voturi la 104 voturi).
  • Primvicepresedinte: Lucian Bode cu 1551 voturi, față de Virgil Guran cu 284 și 20 buletine 20 (Guran și-a retras candidatura, dar cu toat acestea unii l-au votat)
  • Vicepreședinte pe politica externa: Robert Sighiartau cu 1186 față de Siegfried Muresan care a luat doar 630 de voturi, și 10 buletine au fost anulate.
  • Primvicepresedinte: Gheorghe Flutur cu 1674 față de Nistor Vlad  cu 125 și 21 de buletine nule
  • Primvicepreședinte: Iulian Dumitrescu cu 1620 de voturi și 235 nule
  • Vicepreședinte pe admnistratie: Florin Roman cu 1336 de voturi, fată de Leoreanu Laurențiu cu 445 de voturi
  • Vicepreședinte regional pe zona Ilfov-Bucuresti: Hubert Thuma cu 208 și 26 de buletine anulate
  • Vicepreședinte pe Regiunea Vest: Marcel Vela cu 161 de voturi și 9 buletine anulate.
  • Vicepreșednte pe mediu: Mircea Fechet cu 1363 de voturi, față de Iordache cu 363 de voturi și 102 de buletine anulate.

Citeşte şi Mihai Şora, după ce Cîţu a câştigat alegerile în PNL: „A mai murit un partid istoric”

Citeste articolul pe RomaniaTV