2 iunie 2:23 PM

Abonare la google news

Rareș Bogdan a explicat de ce crede că Florin Cîțu va fi președintele PNL

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL, a explicat miercuri dimineață, la Radio France International (RFI), de ce îl susține pe Florin Cîțu și de ce crede că actualul premier va fi noul președinte al formațiunii politice, care este condusă acum de Ludovic Orban, fost prim-ministru și actualul președinte al Camerei Deputaților. Rareș Bogdan chiar l-a comparat pe Cîțu cu actualul premier al Italiei, Mario Draghi.

Florin Cîțu și Ludovic Orban sunt, deocamdată, singurii candidați pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberl (PNL).

Rareș Bogdan a anunțat, recent, că îl susține pe Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie, iar acum și-a motivat și decizia.

”Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL. De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”, a spus el, la RFI.

În opinia sa, Florin Cîțu ”este cel mai potrivit să conducă PNL și are nevoie de susținerea partidului tocmai în demersurile pe care trebuie să le facă de reformă, pentru că în următorii trei ani de zile vom vorbi de reformă, de economie, de investiții și cred că are nevoie și de forța pe care i-o dă președinția partidului”.

Mai mult, Rareș Bogdan este convins că Florin Cîțu va câștiga alegerile interne din PNL, la Congresul din 25 septembrie, la care va fi invitat și președintele Klaus Iohannis.

”Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL (…). Eu cred că Florin Cîțu pe 25 septembrie seara va fi președintele PNL”, a afirmat Rareș Bogdan.

Citește și:

Florin Roman și-a ales favoritul pentru șefia PNL. „Sindromul Ceaușescu mai bântuie încă”

Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru funcția de președinte al PNL: „Poate duce partidul la nivelul următor. Eu nu voi candida în nicio funcție”

Florin Cîțu: După ce se dă startul Congresului vom vedea mai mulți candidați la funcția de președinte al PNL

 

Citeste articolul pe Gandul