2 iunie 2:29 PM

Abonare la google news

Ramona Iulia Chiriac va fi noua șefă a reprezentanței Comisiei Europene la București

Ramona Iulia Chiriac a fost numită șef al reprezentanței Comisiei Europene la București, arată un comunicat al instituției. Până în prezent, această funcție a fost îndeplinită interimar de Istvan Jakab.

Ramona Iulia Chiriac va acționa, în această funcție, ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România sub autoritatea politică a președintelui Ursula von der Leyen. Ea va prelua funcția la 1 iulie 2021.

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România. Datorită pozițiilor sale anterioare, ea a dobândit abilități puternice de comunicare strategică și reprezentare politică, împreună cu o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România, făcând-o extrem de potrivită pentru conducerea reprezentării Comisiei în țară, afirmă instituția.

Ramona Iulia Chiriac este consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE, oferind informații despre oportunitățile de finanțare, precum și diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminarii, campanii și ateliere.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Sursa: economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media