vineri 3 decembrie 4:37 PM

Abonare la google news

Ralf Rangnick a făcut lumină în ceea ce privește contractul cu Manchester United. „E o absurditate”


Ralf Rangnick este noul antrenor al celor de la Manchester United. El va fi pe acest post până la vară, iar, în ultimele zile, s-a vorbit despre posibilitatea unui bonus important pentru german. Acesta a ținut să clarifice situația.


„E o absurditate”

Concret, în contextul în care, la vară, Ralf Rangnick l-ar covinge pe Erling Haaland să semneze cu Manchester United, acesta ar primi un bonus de 10 milioane de lire. Se știe foarte bine că tehnicanul de 63 de ani este un apropiat al tatălui fotbalistului Borussiei Dortmund. Alf-Inge Haaland a jucat în Premier League, în perioada 2000-2003. El a îmbrăcat tricoul rivalei din oraș, Manchester City, într-o epocă diferită pentru „cetățeni”.

În auzirea acestor zvonuri despre eventualul bonus, Ralf Rangnick, ultima oară director sportiv la Lokomotiv Moscova, a ținut să clarifice cum stau lucrurile exact.

10 milioane de lire pentru Haaland, 10 milioane de lire pentru Kylian Mbappe, 10 milioane de lire pentru Lewandowski și 10 milioane de lire pentru Joshua Kimmich. Bineînțeles, este o absurditate, un nonsens. Nu există o astfel de clauză în contractul meu cu Mancehester United” a declarat acesta, citat de Fabrizio Romano.

Manchester United ocupă doar locul șapte în clasament, iar singurul obiectiv real pentru Premier League ar fi ocuparea locului patru, ultimul care asigură participarea în UEFA Champions League.

Cine este Ralf Rangnick?

Ralf Rangnick este un tehnician german, în vârstă de 63 de ani. El a semnat contract cu Manchester United pentru postul de antrenor-interimar, urmând ca, la vară, conducerea „diavolilor roșii” să aducă un antrenor permanent pe „Old Trafford”.

Ralf Rangnick este cunoscut în lumea fotbalului pentru influența pe care a avut-o asupra unor tehnicieni nemți la modă, precum Thomas Tuchel sau Jurgen Klopp, precum și pentru teoretizarea ideilor sale despre fotbal. El, de asemenea, a ocupat și funcții de director sportiv, fiind cel care a descoperit mai mulți jucători, aflați în acest moment, la echipe importante.

Printre jucătorii cumpărați sau promovați de către acesta, pot fi enumerați Manuel Neuer (promovat la echipa de seniori pe când antrena Schalke), Joshua Kimmich, adus la Leipzig de la Stuttgart pentru 500.000 de euro, Timo Werner, venit tot de la Stuttgart la RB Leipzig sau Sadio Mane, pe care l-a adus la Salzburg de la Metz.

Palmaresul acestuia conține un loc doi în Bundesliga, o Cupă a Germaniei, o Cupă a Ligii Germaniei și o Supercupă a Germaniei, toate câștigate cu Schalke. A fost și antrenor la RB Leipzig, în perioadele 2015-2016 și 2018-2019, iar, în cel de-al doilea mandat, a jucat o finală de cupă.

Playsport.ro