Abonare la google news

Rafila: Persoanele infectate vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile

Alexandru Rafila a explicat că situația este diferită față de anul trecut, când a prezis corect că se va atinge pragul de 10.000 de români confirmați pozitiv în fiecare zi. „Mi-e greu să spun acum cât vor crește cazurile, lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate și lucrul acesta, să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi”, a transmis medicul.

„Dacă, însă, persoanele infectate vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, pentru că deja acolo s-au vaccinat, se vaccinează în continuare, într-o lună, două sper să avem câteva milioane de persoane vaccinate, (…) serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în așa măsură”, a mai spus Rafila.

Citeste si:  Studiu CDC: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu pot transmite boala aproape niciodată

Alexandru Rafila: La ATI a fost un paradox

„Totuși, la noi la ATI a fost un paradox. Noi când am ajuns să avem o treime din cazuri, adică aveam 3.000 de cazuri față de 9.000 – 10.000 în luna noiembrie, aveam aproape 1.000 de pacienți la ATI. În noiembrie aveam 10.000 de cazuri și 1.300 de pacienți. Adică scăderea numărului de cazuri din secțiile de Terapie Intensivă nu a fost proporțională cu numărul de îmbolnăviri.

Citeste si:  Flutur, șeful PNL Suceava, despre situația din partid: Nu poți să te duci într-o coaliție dacă la tine lucururile nu-s puse la punct

Nu știu exact de ce s-a întâmplat acest lucru. Ori erau probabil mai mulți pacienți care trebuiau să fie internați în secții de ATI și nu aveau unde; trebuie să ne gândim și că luna noiembrie a fost luna cu cea mai mare mortalitate înregistrată în România după cel de-Al Doilea Război Mondial. Ori a fost o perioadă când pacienți care n-aveau nevoie de terapie intensivă erau internați în secțiile ATI. Nu știu exact care este răspunsul”, a conchis prof. Rafila.

Citeste si:  Ministrul Sănătății anunță că în etapa a doua de vaccinare vor intra, în plus față de ce s-a anunțat inițial, şi persoanele fără adăpost şi cele cu handicap

Citeste articolul pe RomaniaTV

 17 total views