Abonare la google news

Rafila : Este același vaccin, copiii se vaccineaza însă părinții hotărăsc

În urmă anunțului Agenției Europene a Medicamentului, s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 pentru copii.

Alexandru Rafila declară vineri pentru Digi24 că dânsul consideră că la momentul actual lipsește este o informare clară pentru părinți referitoare la utilitatea vaccinului pentru copii.

România beneficiază în continuare un bun acces la vaccinul împotriva Covid-19 fiind prima țară din Uniunea Europeană care începe campania de vaccinare a copiilor.

„Prioritatea este vaccinarea, la nivel global aproape 1 milard de doze de vaccin s-au administrat  și nu au apărut probleme majore, chiar dacă au mai fost unele vaccinuri de tipul Astra Zeneca sau Jhonson& Jhonson care folosesc adeno-virusui atenuate, chiar dacă au apărut anumite reacții adverse, frecvența lor a fost , una la câteva sute de mii sau la un milion de persoane vaccinate”, susține Rafila.

„Eu cred că cifrele de vaccinare sunt corecte, procentul de vaccinare nu poate să fie așa de mare. Eu nu cred acest lucru !”.

„Această campanie de vaccinare trebuie regândită, trebuie reinventată, din punct de vedere al comunicării am așteptat prea mult și trebuie recâștigată încrederea populației în această campanie de vaccinare”, adauga Rafila.

„Un marator al vaccinării nu e potrivit într-o comună, acolo trebuie o altă aboradare”.

Întrebat ce părere are despre clipurile de promovare a vaccinării în care au apărut atât membrii guvernului cât și persoane influențe din media, Rafila susține că „Eu personal aș fi refuzat să apar într-un astfel de videoclip”.

„Un exemplu de proastă conduită a avut-o Prim-ministru, eu l-am și criticat atunci când a declarat că primarii PSD duc la eșecul campaniei de vaccinare”, a declarat Rafila pentru Digi24.

Citeste articolul pe Gandul