vineri 3 decembrie 6:20 AM

Abonare la google news

Raed Arafat explică măsurile luate în cazul românilor suspecți de infecție cu Omicron


Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat joi la Antena 3 că cei trei români care s-au întors din Africa de Sud, depistați pozitiv la testul Covid și suspecți de infecție cu varianta Omicron, au fost izolați astfel încât să se elimine posibilitatea ca ei să răspândească virusul în țară.


Arafat a spus că cei 3 români veniți cu avionul din Africa de Sud „nu s-au plimbat nicăieri” prin țară și de la aeroport au fost duși cu mașini DSU direct spre locul de carantinare, unde așteaptă răspunsul epidemiologilor.

Șeful DSU a mentionat ca nu este exclus ca ei să fi infectat alti pasageri din avion pentru ca drumul a durat 12 ore, astfel ca s-a dispus si carantinarea tuturor celorlalti pasageri, urmand ca acestora sa li se faca teste perioadice in izolare „pentru a opri transmiterea spre alte persoane din afara grupului respectiv”.

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că la două dintre cele trei persoane venite din Africa de Sud testate pozitiv pentru COVID-19 există o suspiciune „înaltă” pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că probabilitatea ca persoanele depistate pozitiv în urma testării, la întoarcerea din Africa de Sud, să fie infectate cu varianta Omicron a virusului este una „mare”, având în vedere că este o tulpină virală care prezintă „multe mutaţii”, adăugând că pacienţii sunt asimptomatici şi vor sta în izolare, monitorizaţi, timp de 14 zile.

Stiripesurse.ro