Abonare la google news

Raed Arafat, declarații despre slujba de Înviere: „Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă „

 

Autoritățile susțin că în situația în care numărul de cazuri de Covid-19 va crește, vor luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea unui lockdaown. Raed Arafat susține că este prea devreme pentru a se pronunța cum se a desfășura slujba de Înviere, dar nimeni nu-și dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că potrivit experților, în perioada următoare se anunță o creștere clară a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24

VEZI ȘI STAREA DE ALERTĂ, PRELUNGITĂ DE ASTĂZI ÎN ROMÂNIA. AȘA ARATĂ DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE ȘI ADEVERINȚA ANGAJATOR

Raed Arafat: „E posibil ca această creștere să continue”

Potrivit declarațiilor făcute de șeful DSU, nu este exclus ca în următoarea perioadă să se ajungă la 10.000 de infectări.

„Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000, e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.

În ce privește Paștele, Raed Arafat a precizat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut, iar organizarea slujbei de Înviere se va desfășura în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

„Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.

Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 14 MARTIE. NUMĂRUL INFECTĂRILOR DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Citeste articolul pe Cancan