Abonare la google news

Raed Arafat, anunţul care îi va înfuria pe proprietarii de restaurante

Raed Arafat a făcut, joi seară, câteva precizări referitoare la posibila redeschidere a restaurantelor din Capitală.

Raed Arafat, anunţ despre redeschiderea restaurantelor din Capitală. Ce se întâmplă dacă se intră, din nou, în scenariul roşu

„Ieri și astăzi într-adevăr a fost scădere. Dacă mâine această scădere rămâne consistentă, înseamnă că se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiul București și va stabili intrarea în scenariul galben care este cel între 1,5 și 3 la mie. Asta înseamnă că restaurantele, cinematografele, cafenelele și teatrele vor putea să funcționeze cu capacitate de 30%.

Din păcate, asta este o situație… Scenariul este pentru a implementa unele măsuri de sănătate publică, de protecție, de prevenire, când intrăm într-un scenariu mai rău.

Dacă acum suntem în scădere se va intra în scenariul galben, dacă ajungem la verde, în verde, dar dacă ne întoarcem la roșu și rămâne 48 de ore roșu și vedem că este o situație în creștere a numărului infecțiilor, atunci da, se va întoarce la o aplicare a prevederilor scenariului se întoarcem la aplicarea scenariul roșu. Asta s-a întâmplat și în alte țări și se întâmplă la noi. Și după cum vedeți România stă mai bine în acest moment. Asta nu înseamnă ca va rămâne mai bine. Vedeți ce se întâmplă în Marea Britanie, Irlanda, Franța.”, a declarat şeful DSU, potrivit Aleph News.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 21 ianuarie. Bucureştiul rămâne în scenariul galben. Aproape 2.900 de cazuri noi

Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală

Traian Berbeceanu a explicat, miercuri seară, că dacă rata de infectare rămâne sub trei la mia de locuitori încă două zile, restaurantele, barurile, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc se vor deschide sâmbătă.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a spus Traian Berbeceanu la Digi24.

Sursa: RomaniaTV