Abonare la google news

Radu Țincu: Cel mai probabil va exista și a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Radu Țincu, medic primar la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca, a dezvăluit că există discuții legate de o a treia doză de vaccin anti-Covid. Acesta a mai spus că cercetătorii iau în calcul și modificarea serului, astfel încât să fie eficient pentru noile variante ale virusului. 

 „E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike.

Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi.

Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a afirmat medicul, la Digi24.

Radu Țincu: „Sunt oameni care vin doar pentru acest certificat de vaccinare”

Chestionat pe tema reacțiilor pe care le-ar putea avea oamenii în legătură cu vaccinarea cu o a treia doză, medicul a răspuns că puterea exemplului va conta foarte mult: „Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”.

„Sunt oameni care vin doar pentru acest certificat de vaccinare, dincolo de libertatea pe care o au în mișcarea la nivelul spațiului european e bine că vin să se vaccineze.

Odată cu această libertate de mișcare, pentru noi, din punct de vedere medical obținem imunizare care-i protejează pe ei și pe cei din jurul lor”, a mai spus medicul de la Spitalul Floreasca.

Radu Țincu a mai spus că este extrem de important să se continue vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor vulnerabile.

Citeste articolul pe Gandul