Qatar: Jucătoarele germane boicotează un turneu de volei pe plajă pentru că nu au voie să poarte bikini

Karla Borger și Julia Sude, staruri ale acestui sport în Germania, spun că nu acceptă ca un guvern să le impună ținuta: ”E singura țară și singurul turneu în care un guvern vrea să ne impună ținuta în care ne facem meseria până la urmă. Suntem aici ca să muncim de fapt, dar ni se interzice ținuta de lucru”, spune Karla Borger, vicecampioană mondială la acest sport.

Citeste si:  Jucătoarele de tenis care trebuiau să joace la Australian Open au fost carantinate în camere cu șoareci 

”Și, de fapt, de ce trebuie să se organizeze astfel de turnee în Qatar?”, se întreabă dele două jucătoare germane

Autoritățile din Qatar, țară care va găzdui în martie un turneu organizat de Federația Internațională de volei pe plajă, impune ca ținuta jucătoarelor să fie compusă dintr-un tricou și pantaloni lungi.

Citeste si:  Jucătoarele naționalei de handbal, dezamăgite după ce România a pierdut și ultimul meci de la Campionatul European. „Nu știu ce ne-a lipsit”

Măsura este susținută și de Federația internațională, care susține că este vorba de ”respectul față de cultura și tradițiile țării gazdă”.

Qatarul ar urma să găzduiască în 2022 Cupa mondială de fotbal,  primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană.

Citeste si:  Jucătoarele care s-au sărutat peste fileu la un turneu de tenis și-au oficializat relația! Reacția WTA după logodna celor două | GALERIE FOTO

 

Mai multe detalii aici

Sursa: RFI

 7 total views