Abonare la google news

PUN: Prin Unirea cu România, salariul minim va ajunge la 10 mii de lei

Potrivit formaţiunii, care participa la alegerile din 11 iulie, cetățenii Republicii Moldova au dreptul la salarii ca în România și în alte state ale UE. Retribuţia lunară minimă în Republica Moldova este azi de două ori mai mică decât în România, iar leafa medie e de trei ori mai miă decât în România, unde aceasta constituie aproximativ 23 de mii de lei moldoveneşti.

PUN menţionează că lefurile din Republica Moldova sunt asemănătoare cu cele din Belarus, Ucraina sau Rusia, iar puterea de cumpărare a cetățenilor noștri este cea mai mică dintre statele europene. „Aici ne-a adus politica falimentară a comuniştilor, socialiştilor şi corupţilor care şi-au făcut propriile afaceri fără să le pese cum trăiesc oamenii. Numai prin Unire, vom atinge salarii şi condiţii de muncă la standarde europene”, se arată în comunicatul PUN.

Membrii Partidului Unităţii Naţionale îşi asumă angajamentul ca din Parlamentul Republicii Moldova să lupte pentru ca toți cetățenii să aibă un trai prosper, salarii și putere de cumpărare ca în statele europene, iar oamenii  să nu mai fie forțați să plece la muncă peste hotare.

Totodată, PUN solicită crearea unui fond de investiții comune cu România pentru businessul mic și mijlociu. „Mediul de afaceri trebuie ajutat de urgență prin investiții, să își revină după pandemie. Dezvoltarea mediului de afaceri înseamnă economie activă şi puternică, dar şi mai multe locuri de muncă aici, acasă”, se menţionează în comunicatul PUN.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul