luni 24 mai 1:18 PM

Abonare la google news

Pui de urs căzut de pe munte, salvat de jandarm. Gestule făcut de ursoaică


Pui de urs căzut de pe munte, salvat de jandarm.  Jandarmul care asigura paza Barajului Vidraru în punctul conductei de aducțiune, a observat, duminică, un pui de urs care a căzut de pe versant. A fost solicitat un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Arefu care au preluat puiul de urs, care nu se mai mișca, dar nu prezenta răni vizibile, scrie Mediafax.


S-a luat legătura cu paznicul de vânătoare care, după sosirea la locul indicat, a analizat starea de sănătate a ursulețului.

După puțin timp, la limita pădurii și-a făcut prezența o ursoaică cu doi pui și, deoarece ursulețul își revenise și începuse să meargă singur, a fost eliberat în mediul natural unde s-a alăturat mamei sale, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Pui de urs, găsit în Sibiu şi dus la grădina zoologică. Cum procedezi când găseşti un animal abandonat

Pui de urs găsit de proprietarii unei pensiuni în curte

Un pui de urs de doar trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni în curtea lor. Acesta a fost preluat de angajaţi ai Ocolului Silvic Mălini (judeţul Suceava), care vor avea grijă de el până când  va fi preluat de Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din judeţul Harghita.

”Un pui de urs a fost preluat temporar şi este îngrijit de colegii noştri de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor şi au chemat în ajutor colegii noştri de la Ocolul Silvic Mălini”, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Direcţiei Silvice Suceava.

Aceştia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs şi l-au transportat la sediul ocolului.

De asemenea, au anunţat imediat specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, iar între timp hrănesc şi au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din judeţul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa. Mai târziu, ursul va fi eliberat în pădure.

Tot săptămâna aceasta, un pui de urs de aproximativ trei luni a fost găsit în zona Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu.

Citeşte şi Panică în Bușteni! Urs filmat în timp ce se plimba pe stradă, pe lângă turiști VIDEO

Pui de urs îngrijit de colegii noștri de la Direcția Silvică Suceava la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Romsilva

Un pui de urs a fost preluat temporar și este îngrijit de colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcției Silvice Suceava. Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini. Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului. Colegii noștri au anunțat imediat specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, iar între timp hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural.*****ℹ 🇬🇧 Bear cub cared for and fed by our colleagues from Mălini Forest District in Suceava county, #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Păduri #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #Environment

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on Thursday, May 20, 2021

Pe de altă parte, ciobanii din  judeţul Mures se plâng că urşii le atacă tot mai des animalele.  Imagini şocante au fost surprinse în  satul Saschiz. Un urs a atacat turma de oi spre disperarea ciobanilor care au încercat să intervină înainte ca animalele să le fie ucise.

Romaniatv.net