Pugiliștii români au obținut 12 medalii la ”Mănușa de Aur” de la Belgrad. Cubanezii vin în România

Loturile de tineret ale României la box au participat în week-end, la Belgrad, la turneul internațional „Mănușa de Aur”, iar tricolorii au încheiat competiția pe primul loc, cu 12 medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint și una de bronz.

Patru dintre cele șapte titluri au fost obținute la feminin prin Gabriela Lezarov (categoria 54 kg), Nicoleta Banciu (57 kg), Alina Crețu (69 kg) și Loredana Marin (64 kg). Campioană europeană anul trecut, Loredana Marin și-a confirmat forma bună și s-a impus în finala categoriei prin RSC în prima repriză în fața sportivei bosniace Tara Bohatjuk.

Citeste si:  Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-Covid în România. 16 întrebări și răspunsuri

O victorie clară a obținut în finala categoriei 54 kg și ieșeanca Gabriela Lezarov (ACS Valea Lupului, antrenor Ion Băetu), în fața macedonencei Monika Stojkovska.

8 medalii la masculin

La masculin, elevii antrenorului Relu Auraș au arătat și ei un potențial îmbucurător, în perspectiva Campionatului Mondial de Tineret, din luna aprilie, adjudecându-și nu mai puțin de 8 medalii: 3 de aur, 4 de argint și una de bronz. Cele trei medalii de aur au fost obținute de Gheorghe Ghinoiu (49 kg), Adrian Preda (56 kg) și Iulian Dumitrescu (75 kg). De remarcat că finala categoriei 56 kg s-a disputat între doi români, piteșteanul Adrian Preda învingându-l pe ieșeanul Eusebiu Târzoman (ACS Valea Lupului), cel care îl învinsese pe Preda anul trecut, la Naționalele de tineret.

Citeste si:  Lucian Barbu rupe tăcerea despre Survivor România 2021. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Dominicană

În sferturi, Târzoman l-a învins prin abandon pe reprezentantul Macedoniei de Nord, iar în semifinale a trecut fără probleme de un pugilist sârb.

Cubanezii vin să se pregătească în România

Președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, a tras concluziile după acest turneu de pregătire desfășurat în Serbia.

„A fost un turneu de pregătire foarte util, primul după un an de zile și pentru prima dată am intrat pe plus la paritatea meciuri câștigate cu meciuri pierdute. Sunt mulțumit de nivelul arătat de copii, sunt sportivi care au făcut și 4 meciuri în 4 zile, ceea ce e foarte bine.

Pe data de 4 martie va veni în România echipa de tineret a Cubei, care va avea două stagii de pregătire, unul la Brăila și unul la Bacău, după care se pleacă la Mondialele din Polonia, în luna aprilie”, a declarat pentru ProSport președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.

Citeste si:  Tot ce trebuie să știi despre noua lege RCA. Cât te costă o nouă poliță și ce beficii ai în plus

 

Sursa: ProSport

 6 total views