luni 18 octombrie 11:24 AM

Abonare la google news

PSD și PNL se întrec să plafoneze prețurile la energie, faza din Senat. Apelul pe care îl face Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că proiectul PSD care prevede plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze intră la vot în Senat, prin măsurile propuse de social-democraţi, producându-se o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. Firea mai spune că varianta PSD este net superioară propunerilor PNL, pentru că liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta PSD, kilowattul va costa doar 0,67 lei.


”Pas important azi la Senat, pentru plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze! Proiectul nostru prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta, atât consumatori casnici, cât şi IMM-uri”, scrie Gabriela Firea.

Ea arată că, potrivit proiectului, ”în cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh”, iar ”în cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh”.


”Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei. Proiectul PSD implică o scădere a preţurilor la o valoare care se menţine pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare”, precizează senatorul PSD.

Gabriela Firea mai afirmă că, ”după intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depăşit preţul maximal, cel plafonat”.

”​Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situaţia iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilităţile – electricitate şi gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariaţi din România. ​De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susţină soluţiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menţinând facturile populaţiei la un nivel suportabil, mai transmite Firea.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu