Abonare la google news

PSD, după ce Guvernul a dezmințit o întâlnire Cîțu-Ciolacu: PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României”, este reacția PSD, după ce Guvernul a dezmințit varianta unei întâlniri între premierul Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a declarat duminică seara, la Antena 3, că a purtat cu premierul Cîțu o discuție telefonică ce a durat „maxim un minut” și a rămas că vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a discuta despre PNRR. 

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîțu pe marginea PNRR, în condițiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României și spre binele tuturor cetățenilor ca reprezentanții Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR”, a transmis biroul de presă al Partidului Social Democrat.

Conform sursei citate, PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziție toți specialiștii și experții partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final, care să respecte cerințele Comisiei Europene.

„Din păcate, constatăm că Ludovic Orban și Florin Cîțu continuă să se comporte politicianist și iresponsabil în această situație critică pentru România. PSD continuă să susțină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele și cu Opoziția, precum și a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care și Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîțu”, au mai transmis reprezentanții PSD.

Marcel Ciolacu anunțase încă de vineri că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Duminică seara, liderul PSD a povestit că în urma discuției telefonice, el și Cîțu vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a discuta despre PNRR. 

Ciolacu a mai declarat că e sigur că PNRR-ul va fi trecut și prin Parlament, amenințând că în caz contrar PSD-ul va intra în grevă parlamentară.

Editor : A.A.


Citeste articolul pe Digi24