marți 19 octombrie 1:12 PM

Abonare la google news

PSD a anunțat de ce nu va vota Guvernul Cioloş. Dîncu: Cerem dreptei să găsească o soluţie

  • Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a anunţat că social-democraţii nu vor vota Guvernul Dacian Cioloş.
  • „Nu am discutat înainte, nu a venit să ne facă o ofertă, să ne propună un program”, a spus el.

„Nu putem să votăm acest Guvern. Şi avem şi un alt motiv, dincolo de faptul că ei încearcă prin această formă mai degrabă să se reinventeze politic, lucru care pe noi nu ne deranjează, pentru că suntem un partid de stânga, dar există şi un alt lucru: Dacian Cioloş şi echipa lui nu au cerut votul PSD, nu am discutat înainte, aşa cum în general se discută în asemenea situaţii, nu a venit să ne facă o ofertă, să ne propună un program, să zicem şi prin aceasta a arătat că de fapt PSD nu este un posibil partener”, a declarat Vasile Dîncu, la RFI.


Întrebat dacă PSD ar fi susţinut Guvernul Cioloş în Parlament, dacă ar fi discutat înainte, Vasile Dîncu a răspuns: „Nu ştiu dacă acest lucru se întâmpla, dar în general, atunci când vrei votul partidelor politice din Parlament, trebuie să-l ceri, să încerci să-i convingi pentru asta. Sigur, o să încerce să ne convingă probabil astăzi în comisii, o să încerce să ne convingă mâine dimineaţă, atunci când îşi va prezenta Dacian Cioloş programul şi vom vedea atunci, însă ca poziţie de bază a noastră, sigur că nimic nu este bătut în cuie până în momentul votului, apoi votul de asemenea nu este în nici un fel condiţionat de partid, conform Statutului senatorilor şi deputaţilor şi Constituţiei, însă există puţine şanse, ca să fiu foarte sincer, ca această echipă să fie votată”.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a mai spus că este „foarte puţin probabil ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL”.


„Noi am declarat că nu putem să susţinem guverne minoritare în acest moment şi cerem dreptei să găsească o soluţie în acest moment. Avem o decizie a Consiliului Politic Naţional că nu vom vota un Guvern minoritar al PNL sau al USR, pentru că am văzut, nici guvernele lor cu puteri depline nu au reuşit să rezolve marile probleme ale României din acest moment, nici măcar urgenţele (…). Este foarte puţin probabil să votăm un Guvern minoritar al PNL”, a mai spus Dîncu.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !