joi 11 noiembrie 7:39 PM

Abonare la google news

PS Timotei a slujit la hramul bisericii Sf. Mina din Capitală: ‘A avut curajul mărturisirii. Chinurile nu l-au despărţit de Hristos’


Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit joi la hramul bisericii Sfântul Mina din Capitală. Ierarhul a accentuat la predică una dintre principalele virtuţi ale sfântului cinstit în 11 noiembrie, conform basilica.ro.


„A primit un semn de la Dumnezeu să coboare în cetate şi să mărturisească. Acest lucru s-a întâmplat într-o zi când erau serbări publice dedicate zeilor pe care Sfântul Mina nu-i cinstea deloc”.

„Ajuns în mijlocul mulţimii care era entuziastă pentru sărbătorile în plină desfăşurare, Mina a avut curajul mărturisirii. A vorbit împotriva zeilor, L-a mărturisit pe singurul şi adevăratul Dumnezeu şi fiind dus înaintea demnitarilor de către soldaţi, foştii săi camarazi, Sfântul Mina a spus cuvinte care i-a uimit pe toţi cei de faţă. A avut aşadar râvna şi curajul mărturisirii. Numeroasele chinuri la care a fost supus nu l-au despărţit de dragostea de Hristos”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ierarhul a apreciat evlavia credincioşilor care vin să se roage sfântului în biserica bucureşteană unde se află un fragment din moaştele sale şi îl are şi ca ocrotitor.

„Evlavia faţă el în această biserică este câştigată pentru o perioadă îndelungată de timp în vremuri grele, în vremuri de încercare ca şi timpurile acestea post moderne când oamenii au nevoie de ajutorul sfinţilor, iar multe din rugăciunile îndreptate către Mântuitorul prin bineplăcutul său mucenic Mina s-au împlinit. De aceea, foarte mulţi oameni vin aici plecându-şi genunchii şi cerându-I ajutor lui Dumnezeu prin mijlocirea sfântului”.

PS Timotei Prahoveanul s-a rugat Sfântului Mina: „Să ne ajute să fim mărturisitori, să înţelegem jertfa pe care el şi toţi ceilalţi mărturisitori au făcut-o, întărind Biserica şi credinţa noastră, să ajute tuturor oamenilor încercaţi, celor care sunt nedreptăţiţi, celor care sunt păgubiţi, dar mai ales celor care Îl caută pe Dumnezeu, dorind să-I slujească din toată inima”.

Biserica „Sfântul Mina”-Vergu este situată pe strada Robescu F. Constantin, nr. 18. Biserica datează din anul 1725, iar moaştele Sfântului Mina se află în lăcaşul de cult din anul 1874.

Stiripesurse.ro