Abonare la google news

Proteste înainte de intrarea în carantină! Timișorenii, revoltați de decizia autorităților: „Libertate”

Începând cu data de 8 martie Timișoara și alte patru localități intră în carantină pentru două săptămâni. Măsura a adus proteste, iar oamenii au ieșit în stradă strigând lozinci precum „Fără carantină” și „Libertate”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Timișoara să intre în carantină pentru două săptămâni, începând de luni. Aceeași măsură se aplică localităților Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița. Că urmare se impun nori restricții, iar deplasarea se va face cu declarație pe proprie răspundere. Mai mult, în timpul weekendurilor măsurile sunt mai stricte, rămânând deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, curățitorile și magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. În timpul săptămânii, toate magazinele sunt deschise până la ora 20.00. (CITEȘTE ȘI: REVIN RESTRICȚIILE! SE ÎNCHID RESTAURANTELE ȘI CAFENELELE DIN MAI MULTE LOCALITĂȚI DIN ILFOV)

Noile restricții au atras revolta oamenilor, care au ieșit în stradă. Peste 100 de oameni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare. Protestatarii s-au adunat în centru orașului, „înarmați” cu steaguri tricolore și pancarte.

Cei prezenți la protest au strigat lozinci precum “Fără carantină”, “Libertate”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, potrivit stirileprotv.ro. Cei prezenți la protest au purtat măşti de protecţie şi au păstrat distanţa unii faţă de ceilalţi.

Noi restricții și în Capitală

Data de 8 martie aduce noi restricții și în Capitală, unde a intrat în aplicare scenariul roșu. Duminică, din cele peste 3.200 de cazuri noi raportate la nivel naţional, 664 au fost înregistrate în Capitală.

Aşadar, noi restricții vor intra în vigoare. Se închid restaurantele și se suspendă şi spectacolele. Mai mult, preşcolarii şi elevii din clasele primare vor participa în continuare la cursuri în clasă, însă cei de clasa a 8-a şi a 12-a vor avea ore în sistem hibrid: jumătate în şcoală, jumătate online. (VEZI ȘI: RESTRICȚII ÎN BUCUREȘTI. S-A DECIS ÎNCHIDEREA RESTAURANTELOR ÎN INTERIOR + ALTE MĂSURI)

Începând de luni restaurantele, sălile de spectacole din teatre şi cinematografe şi sălile de jocuri de noroc se închid pentru 14 zile. La fel se va întâmpla în cazul cafenelelor, barurilor şi cluburilor.

Citeste articolul pe Cancan