17 martie 6:12 PM

Abonare la google news

Pronosticul unui expert în sănătate! „Va fi din ce în ce mai rău. Trecem în anul următor cu mască”

Situația epidemiologică din România nu este prea roz. Au început să crească, din nou, numărul de noi cazuri de infectare, iar tot mai multe județe trec în scenariul roșu. Potrivit expertului în sănătate Emilian Imbri lucrurile o să meargă din ce în ce prost, iar numărul de cazuri noi o să crească.

Expertul în sănătate Emilian Imbri, fost director al Spitalului Victor Babeș, preconizează că pandemia de coronavirus este departe de a ajunge la final. Acesta a făcut câteva previziuni pesimiste, iar potrivit spuselor acestuia anul 2021 o să fie în continuare marcat de noul virus. (CITEȘTE ȘI: SERBIA ÎNĂSPREȘTE MĂSURILE ÎMPOTRIVA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI. RĂMÂN DESCHISE DOAR MAGAZINELE ALIMENTARE, FARMACIILE ȘI BENZINĂRIILE)

 „Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială.

Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități”, a declarat Emilian Imbri la emisiunea România9, de la postul de televiziune TVR.

Coronavirus în România

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 790.813 pacienți au fost declarați vindecați. (VEZI ȘI: MARE ATENȚIE! CE FEL DE TEST COVID-19 ÎȚI TREBUIE LA VAMĂ DACĂ VREI SĂ CĂLĂTOREȘTI)

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 21.787 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.03.2021 (10:00) – 17.03.2021 (10:00) au fost raportate 89 de decese (45 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus

Citeste articolul pe Cancan