Abonare la google news

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 15 martie – 12 aprilie. De precizat că temperaturile medii vor fi mai scăzute față de cele specifice pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021

Citeste si:  Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice și în zona montană aferentă.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sud-estice.

Prognoza meteo pe perioada 22 martie – 05 aprilie

Săptămâna 22.03.2021 – 29.03.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Citeste si:  PROGNOZA METEO 25 MARTIE. Vremea începe să se încălzească

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Săptămâna 29.03.2021 – 05.04.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru aceast interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Citeste si:  Bebelușul de șase săptămâni înecat în cristelniță a murit! A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (UPDATE)

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo până pe 12 aprilie

Săptămâna 05.04.2021 – 12.04.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele noromale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citeste articolul pe Gandul

 42 total views