Abonare la google news

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță maxime de peste 30 de grade Celsius

  • Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.
  • Vremea se încălzește, iar unele zone din sudul și vestul României vor avea maxime de peste 30 de grade Celsius.

Vremea se va încălzi, iar în zonele din sudul şi vestul ţării maximele vor ajunge la peste 30 de grade Celsius, se arată în prognoza meteo pe două săptămâni, emisă luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza ANM pentru Banat

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade Celsius şi minime de 8-12 grade Celsius) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30-33 de grade Celsius şi nocturne de 15-18 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade Celsius şi minime de 16-19 grade Celsius, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 20 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-23 iunie.

Prognoza ANM pentru Crişana

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori uşor mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade Celsius şi minime de 8-12 grade Celsius) la medii diurne de 30-32 de grade Celsius şi nocturne de 15-18 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade Celsius şi minime de 16-19 grade Celsius, mediat regional.

Vor fi ploi pe arii restrânse, în orele după-amiezilor, în prima parte a intervalului de referinţă. Din 21 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-24 iunie.

Prognoza ANM pentru Transilvania

Intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime de 17-23 de grade Celsius şi minime de 7-11 grade Celsius. Apoi, încălzirea vremii va fi semnificativă, determinând înregistrarea de valori diurne, mediat regional, de 24-29 de grade Celsius şi nocturne de 10-15 grade Celsius.

Vremea se va menţine caldă până spre sfârşitul perioadei, cu uşoare variaţii de la o zi la alta.

În primele zile şi din nou după data de 21 iunie, în special în cursul după-amiezilor, probabilitatea pentru averse (local mai însemnate cantitativ) va fi ridicată.

Prognoza ANM pentru Maramureş

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-24 de grade Celsius şi minime de 9-11 grade Celsius) la medii diurne de 25-29 de grade Celsius şi nocturne de 13-16 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine caldă în majoritatea zilelor.

Vor fi averse locale la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 22 iunie.

Prognoza ANM pentru Moldova

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 20-24 de grade Celsius şi ale minimelor de 11-15 grade Celsius.

Ulterior, în special în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va ajunge la valori în jurul celor climatologic specifice pentru a doua parte a lunii iunie, iar în unele zile vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25-29 de grade Celsius şi minime de 14-17 grade Celsius, mediat regional.

La începutul primei săptămâni aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 21 iunie.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

În prima săptămână, vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zilelor, cu valori diurne de 20-24 de grade Celsius şi nocturne de 12-15 grade Celsius, mediat regional.

Ulterior, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24-28 de grade Celsius şi minime de 15-18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 15-19 iunie când vor fi posibile local cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza ANM pentru Muntenia

În primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de 22-25 de grade Celsius şi ale minimelor de 9-14 grade Celsius.

Ulterior, regimul termic va deveni normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi diurne de 26-29 de grade Celsius şi nocturne de 12-17 grade Celsius, mediat regional.

În cea de-a doua săptămână vor fi şi zile călduroase, în care maximele vor depăşi local 30 de grade.

În prima săptămână, dar în special în perioada 14-16 iunie, se vor semnala local fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse şi descărcări electrice). Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în unele zile din cea de-a doua săptămână.

Prognoza ANM pentru Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 23-27 de grade Celsius şi minime de 9-13 grade Celsius) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 28-32 de grade Celsius şi nocturne de 15-19 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade Celsius, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 22 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Citeste articolul pe AlephNews