Abonare la google news

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Nu scăpăm de fenomene extreme nici în august

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.  Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate.

PROGNOZA METEO. Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vest, iar în restul teritoriului va fi deficitar, mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme
PROGNOZA METEO LUNARĂ. Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sud-vestice și sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în nord și nord-est.

PROGNOZA METEO LUNARĂ

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Când şi unde e bine să mergeţi în concediu
PROGNOZA METEO LUNARĂ. Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în sud vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Citeste articolul pe RomaniaTV