Abonare la google news

Prognoza meteo, 8 mai 2021. Vremea se va răci în cea mai mare parte a teritoriului

Administrația Națională de Meteorologie anunță că astăzi, 8 mai 2021, temperaturile maxime  nu vor depăși 20 de grade Celsius.

În prima parte a intervalului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord, centru și în sud-est, precum și munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitații mixte. Noaptea cerul se va degaja treptat devenind mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h.  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte, spre valori în jurul a -4 grade, în depresiuni unde se va forma brumă.

Cum va fi vremea în Capitală

În prima parte a intervalului vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Noaptea cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Cum va fi vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, mai ales în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. La altitudini de peste 1800 m precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în zona înaltă a masivelor sudice unde va sufla tare, cu peste 90 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va mai slabi în intensitate.

Sursa foto: pixabay.com

Citeste articolul pe Cancan