Abonare la google news

Prognoza meteo, 5 martie 2021. Valorile termice vor fi în scădere

Potrivit prognozei meteo de vineri, 5 martie 2021, valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, în cea mai mare parte a țării, și se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, exceptând regiunile sudice, unde vremea va fi ușor mai caldă pentru prima decadă a lunii martie.

Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei, când local va ploua în centrul, sudul și estul teritoriului și izolat în rest, iar noaptea izolat îndeosebi în extremitatea de est. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. În zona montană precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeste si:  STUDIU Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, iar cele minime, în general, între -1 și 7 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București, pe 5 martie 2021

În Capitală, valorile termice se vor menține ușor peste cele climatologic specifice perioadei, deși vor fi în scădere față de ziua precedentă.

Cerul va avea înnorări și temporar în prima parte a intervalului va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade Celsius, iar cea minimă de 4-5 grade Celsius.

Valori înalte de poluare au fost înregistrate în Capitală. Zona de vest a Bucureștiului, cea mai afectată

Valori înalte de poluare au fost înregistrate în dimineața zilei de joi, 4 martie, în Capitală. Potrivit Aer Live, o platformă ce măsoară calitatea aerului din București, zona de vest a Capitalei este cea mai afectată. În schimb, Zonele din nord-est, est și sud-est sunt mai ferite de poluare.

Citeste si:  Vremea azi, 22 decembrie. Care este prognoza pentru Crăciun

Principala cauza a creșterii poluării este traficul intens de la primele ore. Cele mai mari valori au fost înregistrate în vestul Capitalei, zonele Regie, Piața Crângași, Bld. Contructorilor, Mihalache, Kiseleff, Expoziției, Piața Drumul Taberei, Bld. Timișoara, Pasajul Lujerului, Parcul Păcii, Apusului, Progresului și Libertății.

Ploile din România ar putea deveni acide, în perioada următoare, din cauza unui un nor toxic! Ce spun meteorologii despre acest fenomen

După ce, sâmbătă, a tunat, a fulgerat și a plouat cu grindină în București, fenomene atipice pentru sezonul rece, meteorologii avertizează că acum un alt fenomen ar putea afecta țara noastră.

Citeste si:  ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor depăși 20 de grade Celsius

Astfel, din cauza erupțiilor vulcanului Etna, de săptămâna trecută, un nor de dioxid de sulf, care poate fi observat pe platforma Windy.com, ar putea ajunge în România.

Ca urmare, specialiștii avertizează că în contact cu precipitațiile din această perioadă, ploile ar putea deveni acide, relatează Antena 3. Dioxidul de sulf este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător.

Citeste articolul pe Gandul