Abonare la google news

Prognoza meteo, 5 martie 2021. Avertizare de ninsori și ploi

Diminețile și nopțile geroase se întorc pe teritoriul țării noastre. Avertizările de vreme rea cuprind regiunile de Nord și de Vest. În celelalte părți ale țării temperaturile vor rămâne ridicate.

Prognoza METEO 5 martie 2021. Vremea în țară

În această dimineață, cerul prezintã înnorãri în nordul şi centrul ţãrii, unde doar izolat plouã slab, iar în restul teritoriului este mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. La ora 05 se înregistrau valori termice cuprinse între -5 grade la Târgu Logreşti, Miercurea Ciuc şi Bozovici şi 11 grade la Mahmudia.

Citeste si:  Ministerul Sănătății: Nu a fost confirmat diagnosticul de paralizie facială la doctorița de 32 de ani din Vâlcea care a avut o reacție severă după vaccinul Pfizer

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor, exceptând nordul şi nord-vestul, unde se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, iar valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi variabil în sudul şi estul teritoriului, dar va deveni mai mult noros în vest, centru şi nord, unde vor fi precipitaţii, mixte la munte şi predominant ploi în rest. În nordul Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei şi 18…19 grade în Muntenia şi Oltenia. Dimineaţa, izolat, vor mai fi condiţii de ceaţã.

Citeste si:  Prognoza meteo, 12 martie 2021. Vremea se va încãlzi uşor

VEZI ȘI: Vremea se răcește brusc! Avertismentul meteorologilor: ”Vom avea un început de martie cu un aspect de iarnă”

Prognoza METEO 5 martie 2021. Vremea în Capitală

Vineri dimineață, cerul este senin, iar vântul suflã slab şi moderat. La ora 05, temperatura aerului avea valori de 2 grade la staţia meteo Bãneasa şi 5 grade la Afumaţi şi Filaret.

Citeste si:  Un preot de doar 40 de ani a murit din cauza COVID-19: „Era foarte iubit. Plânge lumea pe stradă”

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã şi va fi predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificãri dupã-amiaza, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade.

Citeste articolul pe Cancan