Abonare la google news

PROGNOZA METEO 23 iulie. Final de iulie cu temperaturi de foc, peste două zile revine canicula

PROGNOZA METEO 23 iulie. Vineri, vremea va fi în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, iar pe arii restrânse în zona de munte și izolat în restul teritoriului, se vor semnala ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni și 20 de grade în nordul litoralului.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi în general frumoasă și normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când în zona de munte, în Transilvania, precum și în dealurile Olteniei și Munteniei, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 12 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 21…22 de grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, sâmbătă, remea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme

Duminică, vremea va deveni călduroasă după-amiaza în special în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă la amiază, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia de Vest și în sud-vestul Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte și în extremitatea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere în orele amiezei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, anunţă ANM.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

De marţi până joi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile vestice, sudice și pe arii restrânse în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană, iar spre sfârșitul intervalului și în jumătatea de nord a teritoriului.

Citeste articolul pe RomaniaTV