17 martie 4:26 PM

Abonare la google news

Prognoza meteo, 18 martie 2021. Vor fi precipitaţii în toate regiunile

Potrivit prognozei meteo de joi, 18 martie 2021, vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai ales ploi în sud şi est şi predominant ninsori în restul teritoriului. De altfel, ANM a anunțat că ploile şi ninsorile continuă în toată ţara, fiind emis și un cod portocaliu de ninsori abundente pentru zona montană din 14 judeţe.

Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări ziua în est, sud şi sud-vest, dar mai ales la munte unde zăpada va fi viscolită.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade Celsius, potrivit stirimeteo.com.

Cum va fi vremea în București, pe 18 martie 2021

În Capitală, vremea se va încălzi uşor, dar cerul va avea înnorări şi, temporar, îndeosebi în cursul zilei, va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 8-10 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Cod portocaliu de ninsori puternice în 14 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că ploile şi ninsorile continuă în toată ţara. Meteorologii au emis, miercuri, mai multe alerte meteo valabile până sâmbătă. Printre ele, un cod portocaliu de ninsori abundente pentru zona montană din 14 judeţe.

În intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania şi se vor acumula cantităţi de precipitaţii de 15…25 l/mp şi izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania şi în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Află ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi, în fiecare regiune din România, în intervalul 15-28 martie!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Citeste articolul pe Gandul