Abonare la google news

Prognoza meteo, 11 martie 2021. Vremea rămâne rece

Potrivit prognozei meteo de joi, 11 martie, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în regiunile sudice.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei, iar în primele ore şi în Oltenia, vestul Munteniei și sudul Dobrogei.

Seara, nebulozitatea va cuprinde treptat, dinspre nord-vest, cea mai mare parte a teritoriului şi se vor semnala precipitaţii locale, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte în cele vestice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în a doua parte a intervalului, pe litoral, iar noaptea izolat şi trecător şi în celelalte zone. Izolat, în orele dimineţii, se va semnala ceaţă, iar noaptea cu caracter local în regiunile sudice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -10 și -2 grade Celsius, mai ridicate în vestul ţării, spre 2-4 grade Celsius, în Dealurile de Vest.

Cum va fi vremea în București, pe 11 martie 2021

În Capitală, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi mult mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie, în special pe timpul nopţii.

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, când vor fi şi condiţii de ceaţă.

Vântul va avea unele intensificări în primele ore, apoi va diminua treptat, devenind în general slab noaptea.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade Celsius, iar cea minimă de vineri dimineaţă va fi de -8…-6 grade Celsius.

GÂNDUL LIVE. Prognoza meteo. Meteorolog ANM: „Vorbim de iarnă, dar pentru un interval scurt de timp”

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că iarna își reintră în drepturi, dar pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu știu termenul popular, dar iarna vine la jumătatea lui martie. Dar valorile termice au mai fost specifice sfârșitul lunii aprilie. Își mai spune și iarna cuvântul, sperăm pentru ultima dată. Vorbim de iarnă, dar pentru un interval scurt de timp. E în vigoare și atenționarea meteo cod galben, până mâine dimineață, pentru ninsori”, a declarat Oana Păduraru la GÂNDUL LIVE.

Ninsori abundente în mai multe zone din țară! Cod galben de ninsoare în zona montană și predominant în sudul a țării

Au fost ninsori abundente miercuri, în mai multe zone din țară, după ce Agenția Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent valabil până pe 11 martie, ora 06:00.

Astfel, a nins viscolit pe drumul Pitești – Brașov, respectiv în zona Rucăr, dar și pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în localitatea Cotmeanca, din Argeș. De asemenea, și în Câmpulung Muscel, Argeș, au căzut cantități semnificative de zăpadă.

Citeste articolul pe Gandul