miercuri 27 octombrie 10:15 AM

Abonare la google news

Profit.ro: Majoritatea băncilor din România permit acces liber pentru toți clienții și toate serviciile, fără certificat verde


banca, credit, calcule, calculator

Majoritatea băncilor comerciale cu rețele mari de retail permit clienților să intre în sucursale și agenții fără să ceară dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test Covid negativ, scrie profit.ro.


Majoritatea bancherilor consideră că restricțiile recente CNSU nu se aplică serviciilor bancare, deși acestea nu sunt exceptate în mod expres în actul normativ.

BRD este singura care cere certificat verde și exclude nevaccinații. Clienții nevaccinați nu sunt primiți nici măcar cu test covid negativ, cu excepția serviciilor de urgență, pe care banca nu le menționează expres.

CEC Bank este operator economic cu capital public, categorie pentru care Guvernul a stabilit în mod special că nu poate permite accesul publicului decât dacă face dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării Covid. Excepții sunt premise doar pentru cei care trebuie să încaseze la ghișeu pensii sau alte prestații sociale. Însă CEC, la fel ca și celelelte bănci comerciale private, a decis să permită accesul liber și clienților care au nevoie de alte servicii sau produse bancare.

Însă schimb, toate celelalte mari bănci precum Banca Transilvania, BCR, ING, Raiffeisen, OPT Bank și Patria Bank au confirmat accesul fără restricții.

Citește integral pe profit.ro.

Economedia.ro