luni 17 ianuarie 9:11 PM

Abonare la google news

Profesorii intră în grevă de avertisment de miercuri. Care este intrervalul orar în care nu se vor face ore


Cadrele didactice vor intra în grevă de avertisment timp de două ore, miercuri, ca urmare a faptului că mărirea salariilor propusă de Guvern este considerat mult prea mică, iar alocarea bugetară pentru Educației este insuficientă în comparație cu nevoile din sistem. Timp de două ore, cadrele didactice nu vor intra la cursuri cu elevii.


”Deciziile revin consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ. Aceştia vor lua deciziile care se impun astfel încât să fie respectate drepturile tuturor, adică atât dreptul la grevă al celor care au semnat pentru declanşarea unei astfel de forme de protest cât şi dreptul celor care doresc să îşi desfăşoare activitatea mai departe. Vom face tot ceea ce depinde de noi ca niciun elev să nu fie afectat, adică siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol”, a spus Marius Nistor, preşedintele Sindicatului Spiru Haret.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret – organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar – au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfăşurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unităţile şi inistituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. Spiru Haret şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00”, se arată într-un comunicat comun.

Cancan.ro