Abonare la google news

Procurorul care anchetează moartea bărbatului din Pitești, care a murit în urma intervenției Poliției: Încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte

Procurorul care anchetează moartea bărbatului din Pitești, imobilizat de polițiști în timpul un incendiu, a transmis, duminică după-amiază, în timpul unor declarații de presă că încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.

Magistratul de la Parchetul din Argeș a precizat că pedeapsa pentru noua încadrare juridică este între 6 și 12 ani de închisoare cu executare.

Procurorul a declarat că au fost audiați martorii oculari, inclusiv persoana care a filmat și a făcut public incidentul.

Context

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit, vineri, după o intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări și l-ar fi bruscat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

Bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice.

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor.

”Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanica iar cauza a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui”, a declarat, duminică dimineața, șeful serficiului de medicină legală din Pitești.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, într-o cofernință de presă la care a participat alături de premierul Florin Cîțu, că în cazul bărbatului din Pitești mort în urma unei intervenții a poliției a fost declanșată o anchetă și că este ”convis că se va face urgent lumină în acest caz, cine este vinovat de moartea acestui om indiferent cum s-a comporat el”.

sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan


Citeste articolul pe G4Media