Abonare la google news

Probleme mari pentru Adrian Mutu înainte de meciul România U21-Germania U21. Selecționerul, obligat să găsească soluții

Probleme mari pentru Adrian Mutu înainte de meciul România U21-Germania U21! Selecționerul trebuie să se descurce fără doi oameni importanți, ambii suspendați: căpitanul Marius Marin și atacantul George Ganea.

Probleme mari pentru Adrian Mutu înainte de meciul România U21-Germania U21. Selecționerul, obligat să găsească soluții

Naționala de tineret a României a învins Ungaria, în meciul doi din Grupa A, de la Europeanul din Ungaria și Slovenia, scor 2-1, însă cu mari sacrificii. Adrian Mutu i-a pierdut, suspendați, pe Marius Marin și George Ganea.

Astfel, Adrian Mutu trebuie să găsească rapid soluțiile. Dacă în atac treaba e simplă, în lipsă de alternative va juca Adrian Petre, la mijloc discuția este una mai amplă.

Specialiștii îl văd pe Marco Dulca de la Chindia Târgoviște ca fiind pe același profil ca Marius Marin. Cu toate acestea, Adrian Mutu i-a folosit în partidele cu Olanda și Ungaria, ca jucători veniți de pe bancă, pe Cătălin Itu și Răzvan Oaidă. Doi jucători care pot să distrugă un atac, dar care pot și construi trasee de joc. Cel mai probabil, „Briliantul” va merge pe unul dintre cei doi și datorită experienței pe care cei doi au acumulat-o la echipele de club, CFR Cluj, respectiv FCSB.

De asemenea, sunt șanse foarte mari ca Denis Haruț să fie înlocuit cu fundașul dreapta al celor de la Universitatea Craiova, Ștefan Vlădoiu. Haruț a alergat mult și a părut sleit de puteri după partida cu Ungaria.

Probleme mari pentru Adrian Mutu înainte de meciul România U21-Germania U21. Selecționerul, obligat să găsească soluțiiProbleme mari pentru Adrian Mutu înainte de meciul România U21-Germania U21. Selecționerul, obligat să găsească soluții

Olimpiu Moruțan, „aripă” sau inter?

Un alt semn de întrebare se ridică asupra postului de mijlocaș dreapta. Va mai forța Adrian Mutu flancul cu Olimpiu Moruțan? Selecționerul a fost criticat pentru această opțiune, fiind cunoscut faptul că Moruțan se simte mai bine ca inter. Cu cât joacă mai central, cu atât randamentul său este unul mai bun. Dacă Mutu l-ar muta pe Moruțan în zonă centrală, în flancul drept al urma să joace Octavian Popescu, cel care a intrat foarte bine în meciul cu Ungaria.

Fanii și oamenii de sport din România îl vor pe Radu Drăgușin în centrul defensivei naționalei, numai Adrian Mutu se încăpățânează cu ezitantul Denis Ciobotariu. Rămâne de văzut dacă Mutu va asculta și de părerile celor din jur.

Un lucru este cert, Adrian Mutu trebuie să atace! Un rezultat de egalitate nu îl ajută aproape deloc dacă nu reușește să marcheze cel puțin două goluri. Astfel, ca să fie siguri de calificare, România trebuie să câștige meciul cu Germania. Iar ca acest lucru să devină cât mai plauzibil, trebuie să atace, să nu aștepte să fie atacată!

Iată cum ar putea arăta naționala U21 contra Germaniei: Vlad – Vlădoiu, Pașcanu, Drăgușin, Boboc – Olaru, Ciobanu, Moruțan – Oct, Popescu, Adrian Petre, Mățan.

 

Citeste articolul pe PlaySport