Abonare la google news

Probleme cu vaccinul AstraZeneca: Un nou lot a fost suspendat în Italia

Un nou lot de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca a fost suspendat în Italia, în regiunea Piemont. Acolo se fac verificări cu privire la moartea unui profesor, la scurt timp după administrarea vaccinului. Doze din acest lot sunt și în România, iar autoritățile noastre așteaptă o decizie a AEM (Agenția Europeană a Medicamentului).

Este vorba despre LOTUL ABV5811, a informat duminică presa italiană, citată de g4media.ro.

Italia, gest de „prudență maximă”

Este un act de „prudență extremă” a autorităților italiene, pentru a verifica dacă există legătură între vaccinare și decesul profesorului.

Citeste si:  Ana Porgras, eliminată din cauza lui Jador? Cine rupe tăcerea și lămurește situația de la Survivor România 2021

„Avem nevoie de mai multe detalii, nu înțeleg de ce s-a luat această decizie doar într-o anumită regiune a Italiei, probabil că aici există diferențe din punctul de vedere la lanțului de distribuție”, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Gheorghiță a vorbit despre o ședință a AEM, în urma căreia speră să avem niște concluzii, amintind, totodată, că este firesc să fie un demers comun, european și o decizie comună a statelor membre vizavi de vaccinarea cu AstraZeneca.

Citeste si:  Vaccinul de la Johnson & Johnson, tot mai aproape de a fi aprobat în Europa. Mai multe state pun presiune pe Comisia Europeană

Andrei Baciu: „Evenimente care s-au suprapus, fără cauzalitate demonstrată”

Secretarul de stat Andrei Baciu i-a liniștit însă pe cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca.

„Nu trebuie să existe motive de îngrijorare. Sunt evenimente care s-au suprapus, însă fără o relație de cauzalitate demonstrată. În jurul orei 12.00 a început o ședință la nivel european cu agențiile pentru medicamente din toate statele europene”, a precizat Baciu, care este vicepreședintele comitetului pentru vaccinare, care se va întruni după ședința de la nivel european.

România a oprit temporar de la utilizare dozele din lotul ABV2856 de vaccin AstraZeneca.

Citeste si:  Dr. Virgil Musta, despre tulpina braziliană: Poate da forme severe de boală. Nu se știe dacă reacționează la vaccinuri

Anunțul UE după întârzierea livrărilor vaccinurilor AstraZeneca. Va compensa cu Pfizer!

UE va putea să își respecte angajamentele referitoare la vaccinările împotriva Covid-19 în pofida întârzierii livrărilor vaccinurilor fabricate de AstraZeneca. Acest lucru este posibil deoarece Pfizer produce o cantitate mai mare de doze decât planificase, a anunțat comisarul UE pentru Industrie, Thierry Breton, potrivit Reuters, citat de stirileprotv.ro și News.ro.

Citeste articolul pe Gandul

 14 total views