joi 11 noiembrie 2:39 PM

Abonare la google news

Prinţul Harry afirmă că l-a avertizat pe şeful Twitter cu o zi înainte de atacul de la Capitoliu


Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat miercuri că l-a avertizat pe directorul general al Twitter, Jack Dorsey, că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat în SUA, cu o zi înainte de atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, relatează dpa.


Prinţul Harry şi-a continuat disputa cu mass-media cu ocazia participării, în calitate de cofondator al organizaţiei nonprofit Archewell, la o masă rotundă cu privire la dezinformarea din presă şi a afirmat că această problemă există dinainte de apariţia social media.

„Am învăţat de la o vârstă fragedă că stimulentele publicării nu sunt neapărat în acord cu stimulentele adevărului”, a declarat ducele de Sussex.

Întrebat dacă a discutat cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, sau cu şeful Twitter, Jack Dorsey, Harry a afirmat că l-a avertizat pe acesta din urmă că platforma sa facilitează o lovitură de stat, în ajunul revoltelor din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA.

„Jack şi cu mine ne-am trimis e-mail-uri înainte de 6 ianuarie, când l-am avertizat că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat. Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte” de incidente, a apus Harry.

„Şi apoi s-a întâmplat, şi de atunci nu am mai auzit de el”, a adăugat el.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, a afirmat totodată că internetul este „definit de ură, diviziune şi minciuni”.

Un grup de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump a luat cu asalt în ianuarie clădirea Capitoliului de la Washington, susţinând că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Rolul pe care l-au jucat reţelele sociale în organizarea atacului este în curs de investigare.

 

Digi24.ro