10 februarie 12:32 PM

Abonare la google news

Prinţul Charles şi Camilla s-au vaccinat cu AstraZeneca. Au primit prima doză la o lună după Regina Elisabeta a II-a

Prinţul Charles și Ducesa de Cornwall se află abia la primă doză de vaccin anti-Covid. Oficialii britanici au anunțat miercuri acest lucru, dar nu au comunicat când s-a întâmplat acest lucru. Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au primit primele doze de vaccinuri anti-COVID-19”.

Până marţi, 12.646.486 de persoane din Marea Britanie primiseră prima doză, în timp ce mai mult de jumătate de milion au primit-o deja şi pe a doua. Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a chemat toate persoanele cu vârsta de peste 70 de ani să contacteze NHS, pentru a se programa la vaccinare. Prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, și soţia sa, Camilla, în vârstă de 73 de ani, sunt ambii eligibili pentru a primi dozele conform criteriilor actuale, după cum scrie mirror.co.uk. Ambii au fost vaccinaţi cu AstraZeneca.

Citeşte şi The Guardian: Regina Elisabeta a II-a a făcut presiuni asupra guvernului, ca averea ei să rămână secretă

O prietenă a Ducesei a declarat pentru Daily Mail că aceasta este „foarte fericită” că a primit vaccinul. În luna ianuarie, s-a anunțat că Regina Elisabeta a II-a și soţul ei, Ducele de Edinburgh, au primit şi ei primele doze de AstraZeneca.

La începutul acestei săptămâni, Matt Hancock a declarat că 91% dintre persoanele cu vârsta peste 80 de ani, 95% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 75 și 79 de ani și aproape trei sferturi dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 70-74 de ani au fost injectate deja cu prima doză.

Sursa: RomaniaTV