Primul pas mic în numele drept[ții! Judecătoarea care a eliberat un violator-pedofil a rămas fără loc de muncă

Judecătoarea care înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore, Cristina Coarnă, a fost suspendată din funcție.

În acest caz CSM s-a sesizat din oficiu și a luat măsuri. Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, a eliberat, în noiembrie anul trecut, un individ care sechestrase timp de opt luni o minoră de 13 ani, pe care a violat-o în mod repetat.

Judecătoarea și-a motivat decizia precizând că “deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”.

Ce a decis secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM

“Hotărâre:

Cu majoritate, Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568. 7

Cu majoritate, În temeiul dispoziţiilor art.481 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabileşte un termen de 5 zile pentru efectuarea verficărilor prealabile în lucrarea nr. 21- 568.

Citeste si:  Cum arată părinții lui Jador. Concurentul Survivor România 2021 e leit tatălui său

Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă .

Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568”, se arată în comunicatul emis de CSM.

Citeste si:  Judecătoarea Andrea Chiș: Secția specială trebuie desființată, a fost un eșec de la bun început

Cazul care a oripilat pe toată lumea

Agresorul sexual se numește Gheorghe Dima, este din Bacău și a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru viol și lipsire de libertate, urmând ca instanța să stabilească data la care va începe procesul.

Bărbatul fusese reținut de polițiștii din Brăila în data de 18 august 2020, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Citeste si:  Cluj: Judecătoarea Lupea explică cum funcționează justiția. A avut de studiat cărucioare de dosare: Nu sunt supraom

Agresorul locuieşte în comuna Izvorul Berheciului, judeţul Bacău, şi este fostul concubin al surorii copilei de 13 ani. Bărbatul a răpit-o pe fată şi, timp de 8 luni cât a ţinut-o sechestrată, a violat-o de nenumărate ori.

„În perioada noiembrie 2016-iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Sursa: Cancan

 5 total views