Abonare la google news

Primul hotel din spaţiu ar urma să se deschidă în 2027

Începând cu anul 2027 s-ar putea să ai ocazia să-ți petreci vacanța în spațiu. Primul hotel din spaţiu este programat să se deschidă în 2027, construcţia urmând să înceapă în 2026, anunţă CNN.

În 2019, compania californiană Gateway Foundation a prezentat planuri pentru un hotel în stilul unei nave de croazieră care ar putea pluti deasupra atmosferei Pământului.

Staţia Von Braun, cum s-a numit conceptul format din 24 de module, conectate prin ascensoare, care alcătuiesc o construcţie circulară care orbitează Pământul era programată să fie complet operaţională până în 2027.

Hotelul urmează să fie construit de Orbital Assembly Corporation

Câţiva ani mai târziu hotelul are un nou nume – Voyager Station – şi urmează să fie construit de Orbital Assembly Corporation, o companie de construcţii nouă, condusă de fostul pilot John Blincow, care conduce şi Gateway Foundation .

Citeste si:  Analistul economic Aurelian Dochia, la un an de pandemie: Nu exclud o surpriză favorabilă în 2021

Într-un interviu recent acordat CNN Travel, Blincow a explicat că au existat unele întârzieri legate de Covid, dar construcţia hotelului va începe în 2026, iar o şedere în spaţiu ar putea deveni realitate până în 2027.

„Încercăm să facem publicul să realizeze că epoca de aur a călătoriilor spaţiale este chiar după colţ. Se apropie. Se apropie repede”, a spus Blincow.

Tim Alatorre, arhitect senior la Orbital Assembly Corporation, a declarat pentru CNN Travel că estetica hotelului este un răspuns direct la filmul lui Stanley Kubrick „2001: Odiseea spaţială”. Alatorre şi echipa sa vor să aducă o felie de pământ în spaţiu, prin apartamente, baruri şi restaurante şic. Oaspeţii ar putea fi în spaţiu, dar se pot bucura în continuare de paturi şi duşuri.

Asta nu înseamnă că hotelul va ignora noutatea de a fi în spaţiu. Există planuri de a servi „mâncare spaţială” tradiţională – cum ar fi îngheţata liofilizată – în restaurantul hotelului.

Citeste si:  Şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie, despre bebeluşul găsit într-o pungă: Depinde în continuare de aparate / Încă nu poate să tolereze vreo 4

„Datorită greutăţii şi gravitaţiei reduse, veţi putea sări mai sus, veţi putea ridica lucruri şi alerga în moduri pe care nu le puteţi face pe Pământ”

În plus, vor fi oferite activităţi recreative care „evidenţiază faptul că eşti capabil să faci lucruri pe care nu le poţi face pe Pământ”, potrivit lui Alatorre. „Datorită greutăţii şi gravitaţiei reduse, veţi putea sări mai sus, veţi putea ridica lucruri şi alerga în moduri pe care nu le puteţi face pe Pământ”.

Numele iniţial al hotelului a fost ales deoarece conceptul a fost inspirat de desenele vechi de 60 de ani ale lui Wernher von Braun, un inginer aerospaţial care a fost pionierul tehnologiei rachetelor, mai întâi în Germania şi mai târziu în SUA.

În timp ce trăia în Germania, von Braun a fost implicat în programul de dezvoltare a rachetelor naziste, aşa că numirea hotelului spaţial după el a fost o alegere controversată.

Citeste si:  Tragedie în ziua de Dragobete! Și-a înfipt un cuțit în piept pentru că soția nu a vrut să-i deschidă ușa

Acesta a fost parţial motivul pentru care numele a fost schimbat, a declarat Blincow pentru CNN Travel.

Turismul spaţial devine un subiect din ce în ce mai fierbinte şi există mai multe companii care încearcă să se realizeze – de la Virgin Galactic la SpaceX.

Rachetele StarShip ale SpaceX ar putea duce în spaţiu Voyager Station.

Deocamdată, hotelul spaţial nu spune cât ar putea costa la o cameră, dar preţul va fi consistent.

Virgin Galactic, de exemplu, intenţionează să lanseze pasageri în spaţiul sub-orbital pentru 250.000 de dolari pe persoană, pe călătorie.

Cu toate acestea, echipa din spatele Voyager Station a spus că speră să facă în cele din urmă un sejur la hotel echivalent cu „o călătorie într-o croazieră sau o călătorie la Disneyland”.

Citeste articolul pe Gandul