Primul caz de Covid transmis prin transplant de organe. O femeie a murit după ce a primit plămâni infectaţi cu coronavirus

Medicii spun că femeia nu a prezentat semne de boală și, inițial, iar plămânii au ieșit negativ la testul anti-Covid. Experții de la Universitatea din Michigan spun că acesta că ar putea fi primul caz în care COVID-19 a fost transmis printr-un transplant de organe. Mai mult, un chirurg, care a atins plămânii infectați în timpul operației, s-a îmbolnăvit și el de COVID-19, dar ulterior s-a vindecat.

„Nu am fi folosit plămânii dacă am fi avut un test Covid pozitiv. Am făcut toate testele pe care suntem capabili să le facem“, a spus medicul Daniel Kaul, co-autor al unui raport despre caz, citat de NBC. Plămânii au fost recoltați de la o femeie care a suferit leziuni cerebrale severe într-un accident de mașină. Deși ambele femei au fost testate pentru Covid-19, cu probe prelevate din nas și gât, iar rezultatele au fost negative, la trei zile după operație beneficiara a făcut febră, i-a scăzut tensiunea și a început să respire tot mai greu.

Citeste si:  Turcia intră în lockdown din noaptea de Revelion, din cauza numărului record de decese înregistrate zilnic

Citeşte şi Pandemie coronavirus: peste 100.000 morţi în Marea Britanie. Germania vrea să interzică aproape total călătoriile. UE cere restricţii unitare

După ce analizele medicale au arătat o infecție a plămânilor, iar starea pacientei s-a înrăutățit, medicii au testat-o din nou de COVID-19, recoltând probe din plămâni, iar rezultatul a fost pozitiv. Ulterior, ea a murit după 61 de zile de la transplant.

Citeste si:  Prognoză: Economia României va crește în 2021 și 2022 mai mult decât economia UE

Acesta este totuşi singurul caz confirmat dintre aproape 40.000 de transplanturi făcute în SUA în 2020. Totuși, moartea femeii trage un semnal de alarmă asupra testării mai amănunțite a donatorilor de plămâni. Mai exact, prelevarea de probe din adâncul plămânilor, pe lângă cele obișnuite extrase din nas și gât.

Citeşte şi Fost preşedinte al Franţei, mort de coronavirus. A fost omul care a modernizat ţara cu reformele sale

Citeste si:  Un iceberg gigantic, de 1.200 de kilometri pătraţi, s-a desprins de Antarctica

Sursa: RomaniaTV

 4 total views