28 ianuarie 3:09 PM

Abonare la google news

Primul antrenor al lui Dennis Man, dezvăluiri tari din copilăria fotbalistului de la Parma: „A fost vândut pentru două seturi de treninguri” + Comparația inedită cu Adrian Ilie | EXCLUSIV

Cristian Sculici, primul antrenor pe care Dennis Man (22 de ani) l-a avut când s-a apucat de fotbal, la vârsta de 6 ani, a vorbit, în exclusivitate, cu ProSport. Acesta susține că noul fotbalist de la Parma ieșea lejer din mulțime datorită calităților sale pe care le avea încă din copilărie.

Antrenorul, care acum o pregătește pe CS Ineu, păstrează în continuare legătura cu Dennis Man și spune că i-ar fi plăcut să-l vadă în campionatul Spaniei, comparându-l totodată cu Adrian Ilie. Man tocmai a fost vândut de FCSB la Parma în schimbul a 13 milioane de euro!

„Man parcă s-a născut cu mingea în scutec”

– Bună ziua, domnule profesor! Dumneavoastră sunteți primul antrenor care l-a pregătit pe Dennis Man. La ce vârstă a venit la dumneavoastră?
– Avea șase ani când a venit la CS Vladimirescu 2003. Fratele lui juca deja la mine, dar și tatăl lui. Suntem și vecini acolo.

– Fratele lui câți ani are? La ce nivel e?
– E născut în 1993. E talentat și el, e tot stângaci, dar Dennis s-a focusat pe fotbal și a știut ce vrea. Renato n-a fost atât de hotărât, dar talentat și el.

– Povestiți-mi, vă rog, puțin despre cum era Man când a venit la dumneavoastră la club în primele zile.
– Era foarte, foarte talentat! Era foarte tehnic! Din primul moment în care a venit s-a văzut o diferență între el și ceilalți copii. Le avea de la Dumnezeu pe toate.

– Ce l-a făcut diferit față de restul colegilor lui de atunci?
– De la vârsta aia el ieșea în evidență cu finețea, driblingul, lovirea balonului. Părea că s-a născut mingea în scutec.

„Man s-a transferat de la noi pentru două seturi de treninguri”

– La câți ani a plecat de la clubul dumneavoastră și unde s-a dus? 
– A jucat la clubul nostru 4 ani, apoi a plecat la Atletico Arad. Jucam în diferite competiții și Atletico Arad fiind cel mai puternic club din județ… A fost o înțelegere cu mai mulți jucători. Clubul nostru a primit două seturi de treninguri și 30% dintr-un eventual transfer, dar după ce am plecat s-a desființat clubul și am rămas fără acel procent.

Dennis Man (încercuit), alături de primul său antreor Cristian Sculici

– Ați mai ținut legătura cu el?
– Casele noastre sunt vecine, dar el e la București. Ieri am vorbit cu el la telefon. L-am întrebat dacă pot să dau niște poze, dar n-am vorbit despre transfer. Nu sunt genul care să-mi arog niște merite pe care nu le am. Copilul a ajuns acolo unde este nu datorită mie, ci datorită lui.

– Da, dar dumneavoastră i-ați predat abecedarul fotbalului.
– E adevărat. Dar vreau să fie foarte clară treaba. Eu nu sunt genul ăla de om, nu vreau să-mi arog merite. V-am zis, de la prima atingere s-a văzut că e talent. Are și un caracter frumos și probabil de-aia a făcut pasul. El la 16-17 ani când alții aveau și alte activități, Dennis și-a văzut de treabă. A contat și implicarea tatălui lui.

„De multe ori l-am comparat cu Adrian Ilie”

– Credeți că va face față în Serie A?
– Sincer, e doar un punct de vedere, eu l-aș fi văzut mai degrabă în campionatul Spaniei. De multe ori eu am făcut comparația între el și Adrian Ilie, doar că unul e de picior stâng și celălalt de picior drept. La cum îl știu eu pe el va munci și va reuși să se integreze. Va avea nevoie de o perioadă de adaptare, mai ales că acolo campionatul e mult peste ce e la noi. Dar are caracterul necesar pentru a reuși.

– Mai aveți și alți copii care-i pot călca pe urme.
– Mai am un Denis care a debutat la U Cluj, la Liga 2, și a dat două goluri. E vorba despre Denis Maneran. Sper să se trezească și să o ia pe calea extrasportivă a lui Dennis Man, că acolo lasă de dorit. Mai am un copil din 2002, care a debutat în campionatul Ungariei, mai am un copil dat la FCSB, care e născut în 2003.

– Deci aveți merite pentru mulți jucători.
– Eu îmi fac treaba și o fac cu pasiune. Fără pasiune degeaba o faci dacă te gândești doar la bani. Eu încerc să-i bag în curte, adică să-i formez, dar mai departe depinde de ei. Indiferent de relațiile mele, nu pot spune eu dacă să-i ia. Dacă e bun, rămâne în curte.

– Apropo de bani, cum vă sună suma de 13 milioane de euro pe care a plecat Man?
– Sincer, când am vorbit cu el nici nu știam de suma asta. Am înțeles că ar putea debuta duminică.

– Ce mesaj le-ați transmite de la distanță jucătorilor care visează la un asemenea transfer?
– Lui i-aș transmite să rămână același caracter frumos și să muncească. Eu zic că va reuși. Traseul ăsta e un nou început la alt nivel. Va avea nevoie de muncă și seriozitate. Să dea Dumnezeu să fie sănătos.

Sursa: Prosport