duminică 31 octombrie 6:00 PM

Abonare la google news

Primele scaune noi pe stadionul din Târgoviște! Când ar putea juca în sfârșit acasă Chindia


Începută în vara lui 2019, la aproape două luni după promovarea Chindiei în Liga 1, reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu” din Târgoviște nu este gata nici acum, însă în ultimele săptămâni, dacă nu chiar luni, s-au făcut pași importanți, progresul fiind unul vizibil.


Tribuna veche a stadionului, cea pe care autoritățile nu au vrut să o dărâme, alegând consolidarea, ar trebui să fie gata în maximum două luni, astfel încât, cu omologare provizorie din partea FRF și LPF, Chindia să revină pe propriul teren în această iarnă.

Au fost montate primele scaune pe noul stadion din Târgoviște

Vineri au ajuns la Târgoviște primele 3.000 de scaune, roșii și albastre, câteva sute fiind deja montate în zona peluzei, cea care nu a beneficiat de scaune sau gradene vreodată în întreaga istorie de șapte decenii a stadionului.

Concret, la tribuna dinspre oraș mai e de lucru la fațadă, la returnarea gradenelor din partea superioară și la sectorul oaspeților, unde grinzile ar trebui să ajungă chiar zilele viitoare.

Această parte a stadionului, cu structură exclusiv de beton, va putea găzdui în jur de 4.200 de spectatori, toate locurile pe scaune, facilitățile pentru deținătorii de drepturi TV urmând să fie tot aici, până la finalizarea celeilalte tribune, pe schelet metalic. La aceasta este gata structura, inclusiv pentru clădirea vestiarelor.

Nocturna și gazonul au fost finalizate din vară, iar vestiarele – în condiții de omologare provizorie – vor fi amplasate în containere, potrivit autorităților locale, cele care susțin investiția de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri proprii.

Chindia, două meciuri în cinci zile

Echipa din Târgoviște, locul 10 în Liga 1 după 13 etape, joacă luni după-amiază, la ora 17:30, cu UTA Arad, în deplasare.

Chindia a câștigat meciul din play-out-ul ediției trecute de campionat de la Arad, 1-0, singurul gol al jocului fiind marcat de Paul Iacob.

La doar patru zile distanță de meciul cu UTA, echipa lui Emil Săndoi va întâlni Gaz Metan Mediaș, vineri, la Ploiești, tot de la ora 17:30, în ultima etapă a turului.

Căpușă & co. au câștigat marțea trecută optimea de Cupa României de la Mediaș, 1-0.

Prosport.ro